Dobbeltliv

Vis stort billede
Dobbeltliv

143,75 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

>>Hun ville gerne vide mere om dette risikable skift – at gå for at være hvid – denne løsriven sig fra alt velkendt og venligt og gribe muligheden i et andet miljø …<<
Irene Redfield lever et trygt overklasseliv i 1920’ernes Harlem. Hendes mand er læge, og hun fordriver tiden med at arrangere velgørenhedsballer og passe sit ægteskab og sine to små drenge.
Hendes trygge tilværelse bliver imidlertid sat på prøve, da hun ved et tilfælde støder ind i sin barndomsveninde Clare under et besøg i Chicago. Clare, der er lyshudet, smuk og charmerende, har vendt sit sorte ophav ryggen og giftet sig med en hvid mand, som er uvidende om hendes sande identitet, og som ovenikøbet hader sorte. Men Clare er også utilregnelig og ’tilranende’, og mødet med Irene vækker en længsel hos hende efter at vende tilbage til det miljø, og det folk, hun har valgt fra.
DOBBELTLIV (eng. Passing, 1929) er den medrivende historie om to kvinder, der har valgt hver sin vej i tilværelsen, og som i gensynet med hinanden på godt og ondt aner en flig af en anden verden. En lille glemt perle fra de brølende tyvere, om identitet, om køn, om race, ægteskab, utroskab og kærlighed.
Pressen skriver:
"... en fascinerende historie om dobbeltliv, frygten for afsløring, misundelse og drømmen om det gode liv i 1920’ernes USA (..)
DOBBELTLIV er en reminder om, at alting ikke er gratis eller kommer af sig selv. Det er en på overfladen konventionel og præcis næsten 100 år gammel roman, der handler om racers eller sorte amerikaneres ønske – eller ambivalens – ved at skifte identitet. Tilmed bakser den, meget underspillet og mange år før sin tid, med seksuelle undertoner og forvirring. Det er alt i alt værd at læse."
* * * * – Fyens Stiftstidende
"... en meget moderne roman, som man med sagtens kan læse med 2015-briller."
* * * * – bogrummet.dk
"Selvom bogen er skrevet i 1929 er den stadig læseværdig. Temaet farve og race, ligesom problemer med identitet, køn og kærligheden er eviggyldige."
– lektørudtalelse

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nella Larsen
Sideantal: 200
Sprog: Dansk
Originaltitel: Dobbeltliv
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Udgave: 1
Udgiver: Midtpunkt
Udgivelsesdato: 10 Aug 2015
Oplagsdato: 08 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740909036

Sprog

Dansk