Det Andalusiske Hus

Vis stort billede
Det Andalusiske Hus

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I 1575 kommer Galileo Rojo til Algier på flugt fra den spanske inkvisition. Han må lade sin elskede Hanna Sultana blive tilbage, og mens han længselsfuldt venter på genforeningen i eksilet, bygger han det hus, de begge drømmer om.


400 år senere kæmper Mourad Basta en håbløs kamp mod den algeriske boligmafia som hensynsløst vil rive huset ned.
Men huset er ikke det eneste Galileo Rojo og hans efterkommere har efterladt sig. Hans historie er bevaret i et hemmeligt manuskript der fortæller slægtens og husets historie: torturmetoderne under den spanske inkvisition, pirateri og gidselstagning under de tyrkiske magthavere, Miguel de Cervantes’ fangenskab i Algier hvor han henter inspiration til Don Quijote, Napoleon 3. og hans hustru Eugénie som for en tid bor i Det Andalusiske Hus, den franske kolonimagt og tiden efter uafhængigheden hvor huset uretmæssigt overtages af staten.
I håbet om at beskytte det hemmelige manuskript lader Mourad Basta sig overtale til at få det restaureret på nationalbiblioteket. Men manuskriptet bliver stjålet. Snart vil slægtens og husets historie være glemt, men den unge kvinde, Massika, sætter sig for at fortælle historien en gang for alle.
Det Andalusiske Hus er en fortælling om eksil og overlevelse, kærlighed og tab og om historien der binder os sammen på tværs af lande og århundreder, men som så let går tabt hvis den ikke beskyttes.
Romanen blev i 2011 nomineret til The Arabic Booker Prize.
Waciny Laredj er født i Tlemcen i 1954. Han er efterkommere af de muslimer der måtte flygte fra Spanien under inkvisitionen. Han debuterede i 1980 som romanforfatter. I 2002 modtog han Le Prix du Roman algérien, i 2006 Le Prix des Librairies d’Algérie og i 2007 Sheikh Zayed Prize.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Waciny Laredj
Sideantal: 572
Sprog: Dansk
Originalsprog: Arabisk
Produktvariant: Hardback
Oversætter: June Dahy
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 134 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 610 g
Udgivelsesdato: 24 Nov 2013
Oplagsdato: 24 Nov 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776953492

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Det Andalusiske Hus Forlaget Vandkunsten