Desertøren

Vis stort billede
Desertøren

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Novellesamlingen Desertørenbeskriver en krig, hvor de fleste har glemt, hvem de kæmper for, hvem de flygter fra og hvorfor de overhovedet kæmper. Midt i al meningsløsheden opløses fjendebilleder, og definitionen på helte og kujoner brydes ned.


Usødet om end med poesiens fine anstrøg indfanger fortællingerne krigens paradoks, hvor intet er stabilt og fikseret, men alligevel gentager sig i det uendelige. En tilsyneladende mørk og meningsløs tomgang belyst af glimt af menneskelighed i en ukuelig søgen efter håb. Hos den deserterede soldat, den menneskesmuglende buschauffør, den ærekære tehandler. De er alle på vej, de har alle viljen til at trodse meningsløsheden. Men det har sin pris.
Sorg, sult og frygt er skæbnen for en række mennesker, hvis håb findes i en ensom drages dans på himlen, en varm kop te, mindet om et hjem og drømmen om et fredeligt Afghanistan.
Novellerne er oversat fra fransk til dansk af Marianne Madelung og herefter bearbejdet i samarbejde med forfatteren.
Den dansk/afghanske forfatter, Asef Soltanzadeh, blev født i Kabul i 1964. Han flygtede under den russiske besættelse af Afghanistan til Iran, hvor hans noveller, romaner og skuespil vakte stor furore. I 2002 ankom han til Danmark. Hans bøger er udkommet på dari, fransk og dansk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Asef Soltanzadeh
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Anne Rohweder
Originaltitel: La Deserteur
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Marianne Madelung
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 134 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 277 g
Udgivelsesdato: 05 Aug 2015
Oplagsdato: 05 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776953942

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Desertøren Forlaget Vandkunsten