Den yderste grænse

Vis stort billede
Den yderste grænse

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Den yderste grænseer en roman om nazismen. Om dens fremvækst i 1930 ernes Tyskland om okkupationen af Norge om tyske nazister og norske kollaboratører. Fiktion og historiske fakta indgår eventyrlige blandinger til en stor og fascinerende fortælling som starter i 1929 og føres frem til 2008.
En historie som fortælles af to mænd. Den ene er den tyske jurist Otto Nebelung den anden nordmanden Alf Mayen som Nebelung fortæller sin historie til. Men Mayen har også selv sin historie at fortælle. Han er søn af Aïda Wiik mindre vellykket som skuespiller i Tyskland før krigen end som elskerinde for unge stræbsomme nationalsocialister og i Norge efter krigen gift med den tidligere kollaboratør Jan Mayen. Alf vokser op i efterkrigs-Norge og vælger en karriere inden for norsk politivæsen i afdelingen for overvågning.
Historiens tredje hovedperson er Paul von Damaskus en højt placeret embedsmand i nazistaten og senere i Forbundsrepublikken. Nebelung følger ham som en skygge fra deres fælles skoletid i Tyskland til de begge under krigen udstationeres i det allernordligste Norge. Og derfra videre til krigsafslutningen og beretningen om hvordan de to ærkenazister fortsætter deres karrierer som gode samfundsstøtter i nye fremskudte positioner i Vesttyskland.
Kjartan Fløgstadfødt i 1944 har skrevet omkring 25 bøger i alle genrer: flere romaner en del essaysamlinger lyrik skuespil og biografier. Men det er de store romaner der har givet Fløgstad hans position i nordisk litteratur og de mange litterære priser allerede i 1977 modtog han således Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Dalen Portland. Senere har Fløgstad bl.a. udgivet romanerne Fyr og flamme(1980) Kniven på struben(1991) Fimbul(1994) Plat & krone(1998) og senest Grand Manilla(2006) som hver og en er udgivet på dansk af Tiderne Skifter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kjartan Fløgstad
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 159 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 692 g
Udgivelsesdato: 05 Oct 2011
Oplagsdato: 05 Oct 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734340

Sprog

Dansk

Den yderste grænse Tiderne Skifter