Den smalle vej til det dybe nord

Vis stort billede Tilføj
Den smalle vej til det dybe nord

300,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Dorrigo Evans er 77 år gammel og en berømt kirurg og krigshelt, allerede vidt besunget i den australske historie for sin tapre indsats under anden verdenskrig. Men i Dorrigos egne øjne er han ikke identisk med krigshelten - han er blot en spejling af, hvad der har tegnet ham som menneske gennem det 20. århundrede.

Den helt afgørende begivenhed i Dorrigos liv er mødet med Amy. Hun er Dorrigos onkels unge kone, og på trods af deres ægteskab og, senere, den unge læges eget giftermål med Ella, bliver Amy og Dorrigo hinandens elskere.

Men anden verdenskrig raser, og Dorrigo sendes til fronten, hvor han som mange andre australske soldater må overgive sig til japanerne. Han sendes derefter som krigsfange af sted for at arbejde som læge under opførelsen af den berygtede Thailand-Burma-jernbane, kendt som Dødens jernbane, hvor op mod 280 allierede krigsfanger og tvangsarbejdere mistede livet per kilometer jernbanestrækning lagt.

Her formes resten af Dorrigos liv, mens han længes efter Amy med de røde kameliablomster i håret.

Med mindelser om både Paternaks Dr Zhivago og Ian McEwans Soning er dette en stor, klassisk fortælling om krig og splittelse, passion og længsel. En storslået roman om de værst tænkelige rædsler, om både dødens og kærlighedens mange forskellige former og om menneskets medfødte godhed.

Richard Flanagan vandt i 2014 Man Booker-prisen, den mest prestigefyldte litteraturpris i den engelsktalende verden, for Den smalle vej til det dybe nord.

"En symfoni af ømhed og kærlighed, en bevægende og kraftfuld historie, der fanger et livs vægt og bredde # Et mesterværk." - THE GUARDIAN

"Et klassisk stykke krigslitteratur af en forfatter i verdensklasse." - Washington Post

"En rystende smuk roman." - The Sunday Times

"En klassiker in spe." - The Observer

"Klar, episk og inderligt rørende." - Publisher's Weekly

Om forfatteren:
Richard Flanagan (f. 1961) er født og opvokset på Tasmanien og har et langt, internationalt anerkendt forfatterskab bag sig med titler som GOULDS BOG OM FISK og DEN UKENDTE TERRORIST. DEN SMALLE VEJ TIL DET DYBE NORD udkom på engelsk i 2014, og samme år vandt forfatteren den prestigefyldte Man Booker-pris for netop denne bog.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Richard Flanagan
Sideantal: 406
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Narrow Road To The Deep North
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Politikens Forlag
Bredde: 153 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 579 g
Udgivelsesdato: 12 May 2015
Oplagsdato: 12 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740021448

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Den smalle vej til det dybe nord Politikens Forlag