Den røde kurér - Roman

Vis stort billede Tilføj
Den røde kurér - Roman

160,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

695 unge danskere er på vej til Moskva til en verdensungdomsfestival for fred og venskab. Vi skriver sommeren 1957. I Moskva skal der festes, selvom den kolde krig mellem øst og vest er under frysepunktet. Samtidig trues den kommunistiske verdensbevægelse af sprængning. Det får Nikita Khrusjtjov, Sovjetunionens leder, til at skrive et hemmeligt brev til den danske politiker Aksel Larsen. Budbringeren stiger på toget. Det gør CIA og KGB også.

***

"En dramatisk, men troværdig beretning om den kommunistiske 
verdensbevægelses begyndende opløsning." – Chr Bundgaard, aktiv i Enhedslisten og miljøbevægelsen.

Uddrag af bogen
Endelig hørte jeg skridt i gruset oppe i forhaven. Jeg rejste mig og gik ud og åbnede kælderdøren for at tage imod min formand.
John Oskar gik til sagen med det samme, næsten inden han havde fået lagt frakken og stillet sin taske fra sig.
– Den danske Festival-komité mangler en rejsesekretær, Simon, frem til den næste verdensungdomsfestival. Du ved, at Festival denne gang skal holdes i Moskva. Der ventes 37.000 fra mere end 100 lande. Det er en stor chance for os, i den klemte politiske situation, som vi befinder os i, til at vise folk, hvad der foregår bag jerntæppet. Værsågod, nu er døren åben til Sovjetunionen. Konkret skal vi her i landet have etableret brede, lokale komitéer og se at få samling på de eksisterende. Vi skal op på det planlagte mindst 500 deltagere, trods Ungarn-krisen. Du er foreslået som rejsesekretær, Simon.

Om forfatteren
Jørgen Lindgreen er født i 1936 i Odense og kontoruddannet. Aktiv på den politiske venstrefløj fra fjortenårsalderen. Senere folketingskandidat og værftsarbejder, korrekturlæser, ansat ved telegrafvæsenet og oplæser i Odense Kommunes ældreverden. Har gennem 30 år arbejdet for sin søns og andre autisters rettigheder i samfundet. Leder af Munkebo-Lillescene, en modelteatergruppe, der spiller forestillinger på det lokale bibliotek.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørgen Lindgreen
Sideantal: 138
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaaard
Bredde: 145 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 240 g
Udgivelsesdato: 12 May 2016
Oplagsdato: 12 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793420540

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Den røde kurér - Roman Mellemgaaard