Den Blå Port 88 - tidsskrift for litteratur

Vis stort billede
Den Blå Port 88 - tidsskrift for litteratur

120,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

‘Serbere og kroater taler samme sprog,og blandt dem var der også andre misforståelser.’

På denne kryptiske måde beskriver den serbiske forfatter Aleksandar Baljak konflikten mellem de to største befolkningsgrupper i det tidligere Jugoslavien. Op gennem 1990’erne var verdens øjne vendt mod Balkan. Man så med gru, hvordan de nationalistisk motiverede konflikter mellem forskellige befolkningsgrupper i den multietniske og kulturelle region førte til krige. Og man så alt for passivt til, vil mange mene.

Også forfattere og intellektuelle beskæftigede sig i stor stil med Balkan i et forsøg på at begribe det ubegribelige: Europa var igen skueplads for folkedrab og koncentrationslejre.

De senere år har der været forholdsvis stille omkring landene på Balkan, hvilket jo på en måde er et godt tegn, fordi stilheden tyder på, at der omsider er ved at indfinde sig en forhåbentlig blivende fred. Men hvordan kommer man videre efter alt det, som skete, og hvordan afspejles traumet i litteraturen, hvis det overhovedet udtrykkes eksplicit?

Den Blå Port præsenterer i dette nummer et udvalg af ny litteratur fra Bosnien, Kroatien og Serbien - de tre største lande i det tidligere Jugoslavien, hvor det officielle sprog hed ‘serbokroatisk’. Begrebet benyttes ikke længere, fordi det associeres med pan-jugoslavismen i den kommunistiske fællesstat. Man taler i stedet om bosnisk, kroatisk og serbisk, men forskellene i sprogene er minimale og følger hverken de nationale eller etnisk-religiøse grænser i regionen. Og før som nu læser bosniere, kroater og serbere uden problemer hinandens litteratur. I Den Blå Port får danske læsere mulighed for at læse med.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 96
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 145 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 7 mm
Vægt: 172 g
Serie: Den Blå Port
Udgivelsesdato: 09 Oct 2011
Oplagsdato: 09 Oct 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776952099

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Den Blå Port 88 - tidsskrift for litteratur Forlaget Vandkunsten