De urørlige

Vis stort billede
De urørlige

179,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Genial og morsom skæbne-fortælling om Europas romaer:
Der lever i dag mere end fem millioner romaer rundt omkring i Europa.
Med De urørligebyder slovenske Feri Lainščekpå en fantastisk og grotesk morsom familiekrønike. Romanen bringer os virkelig tæt på en befolkningsgruppe, der i mange sammenhænge er ugleset.
Romaen, Lutvija Belmoldo Aus Shangkai Gav, der med nomadens ånd i blodet kæmper sig igennem livet med en utrolig opfindsomhed og stædighed, er historiens omdrejningspunkt.
I denne sprudlende tragikomiske skæbnefortælling fortæller han om fire generationer i en romafamilie og om deres såkaldte karriereskift fra hestetyve til stenslibere, smuglere og i sidste generation narkomaner. Historien starter ud med myten om romaerne - om det fjerde søm, som skulle være brugt til korsfæstelsen af Jesus, men som i stedet blev romaernes forbandelse.
Med De urørlige giver slovenske Feri Lainšček(f. 1959), der som barn voksede op nær en romalandsby, en intelligent og morsom indgang til romaernes kultur. Samtidig er det en historie om deres enkle og indimellem grusomme virkelighed og liv - en historie, der rejser universelle spørgsmål om frihed, minioriteter og underpriviligerede mennesker.
Lainščeks roman er i særlig grad gennemtrængende, fordi han både viser os de mørke og lyse side af romaernes liv. Med 'De urørlige' slår han et slag for, at den eneste vej mod en bedre forståelse blandt de forskellige nationaliteter, etniske kulturer og minoriteter er dybere indsigt i historie, skikke og værdier, og De urørlige giver os et lille smuthul til at kunne værdsætte de kulturelle forskelle, der forener os.
I dag anses Lainšček for at være en af Sloveniens mest anerkendte og læste forfattere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Feri Lainscek
Sideantal: 157
Sprog: Dansk
Originaltitel: Nedotakljivi, mit o Ciganih
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Sofie Hauch Winiarczyk
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 06 Sep 2011
Oplagsdato: 06 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770906043

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk