De elendige - Ny oversættelse

Vis stort billede
De elendige - Ny oversættelse

599,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Les Misérables De elendigeer et hovedværk i Victor Hugos (1802-1885) forfatterskab. Det udkom i 1862 – samme år også på dansk – og er stærkt præget af Hugos sociale engagement.
Man følger i romanen tre skæbner i skikkelse af galejslaven Jean Valjean, den prostituerede Fantine og det forsømte barn Cosette, alle tre i deres samfundsskabte elendighed. Mens Jean Valjean er viet til en højere skæbne og formår at redde barnet ud af ulykken, går Fantine til grunde ligesom en anden fornedret ung kvinde, Éponine, der redder Cosettes elskede, Marius, fra døden. Samfundssyn og forsyn følges ad i romanen, og lovens ubarmhjertige repræsentant Javert må give op over for en guddommelig mening. Hugo brugte også romanen til at fremstille sin opfattelse af historien som en udvikling i en positiv retning. Oplysning og arbejde til alle skal bidrage til fremgangen, folkeslagene skal forenes i en fremtid uden krig og overflødiggøre det Waterloo, der beskrives udførligt i bogen, og de oprør, som prægede forfatterens egen tid. Alt det var ikke utopi for Hugo, men en nært forestående mulighed.

De elendige
fik hurtigt en vældig udbredelse, i det 20. århundrede også på film og som musical. Romanen foreligger nu for første gang uforkortet på dansk som værk i tre bind i kassette og oversat af Hans Peter Lund.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Victor Hugo
Sideantal: 1725
Sprog: Dansk
Originaltitel: Les Misérables
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Hans Peter Lund
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 154 mm
Højde: 224 mm
Dybde: 129 mm
Vægt: 2716 g
Udgivelsesdato: 13 Nov 2014
Oplagsdato: 13 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776952877

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

De elendige - Ny oversættelse Forlaget Vandkunsten