Brunkul - Børster og baroner. En dokumentarisk roman om Danmark i 1940'erne

Vis stort billede
Brunkul - Børster og baroner. En dokumentarisk roman om Danmark i 1940'erne

269,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En historie om vindere og tabere, om rigdom og fallit, om lykkeriddere og lommetyve, om skæve eksistenser. De er her alle.
Danmark fryser under besættelsen, men samtidig rummer undergrunden al den varme, der behøves. I form af brunkul. Den skal bare graves op. Det er dog ikke så ligetil, det kræver en indsats udover det almindelige.
Vi er ikke i Nordamerika, men i Midt- Vestjylland. Langt fra Dallas, men ganske tæt på Herning. Brunkulsarbejderne er nybyggere, minearbejdere. De finder deres udkomme på Danmarks mest mærkværdige arbejdsplads. Mange af dem har søgt ly for skattevæsenet, kreditorerne og politiet. De indfødte er hedebønder, der med betydelig skepsis ser et Klondike der udvikler sig og udvikler sig hurtigt.
Nogle når at skabe en millionformue, der efter besættelsen bliver investeret på forskellig vis og danner grundlaget for nye store virksomheder. Andre bliver i 1945 indhentet af fortiden, af freden og af pengeombytningen, der med ét slag gør store formuer værdiløse.
Brunkuler en dokumentarisk beretning om et industrielt eventyr, der tager fart i 1940 og på forskellig vis bidrager til at holde Danmark i gang under besættelsen og i årene umiddelbart derefter.
Knud Simonsen(f. 1950) er uddannet arkitekt fra Arkitekskolen i Aarhus og har siden studeret Kunsthistorie ved Aarhus Universitet. Han driver typehusvirksomhed, fiskesø, hytteby og har egen tegnestue.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Knud Simonsen
Sideantal: 348
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 3
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Bredde: 155 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 846 g
Udgivelsesdato: 01 Apr 2012
Oplagsdato: 24 Mar 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770702812

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Brunkul - Børster og baroner. En dokumentarisk roman om Danmark i 1940'erne Hovedland