Brooklyn

Vis stort billede
Brooklyn

275,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Brooklyn er en både en eksemplarisk roman om immigration og et stemnings- og tidsbillede af 1950 ernes Irland og New York. Men endnu mere end det: Et psykologisk indlevet portræt af en ung pige og hendes identitetsskabende rejse fra den irske provins til storbyen New York.

Colm Tóibín maler et Irland og et New York frem der var engang samtidig med at han på suveræn vis får læseren til at indleve sig i sin unge kvindelige hovedpersons liv og skæbne: hendes rejse ud til en verden der er fuldkommen ny og fremmed for hende. Fra den dybeste irske provins ankommer hun til New York opfyldt af uvished og forventninger og især håb om at kunne skabe sig et bedre liv.

Brooklyn er en mesterlig skildring af en gammel verden anno 1950 med swingmusik den nye glæde ved nylonstrømper og andre sensationelle nyskabelser. Men det er også en moderne fortælling om indvandrerens fundamentale dilemmaer og vilkår i en globaliseret verden set gennem Colm Tóibíns indlevende og menneskekyndige optik.

Colm Tóibín er irsk forfatter (1955). På dansk er bl.a. udkommet romanerne Nattens historie (1999) Blackwater Fyrskib (2000) og Mesteren (2006).

Om Mesteren skrev den danske presse:

Blændende romanbiografi om de afgørende år i Henry James' forfatterliv." - Jyllands-Posten.

Det er de tunge drenge i litteraturhistorien man kommer til at tænke på. Thomas Manns Døden i Venedig og Herman Bangs Michael dukker op i erindringen når man uvilkårligt trækkes ind i Colm Tóibíns intelligente og indlevede skildring. - Berlingske ******

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Colm Tóibín
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 429 g
Udgivelsesdato: 18 May 2011
Oplagsdato: 18 May 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734791

Sprog

Dansk