Brahmadellerne - en nordatlantisk krønike

Vis stort billede
Brahmadellerne - en nordatlantisk krønike

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Brahmadellerne følger de to færøske slægter Brahmadellerne og Tvibur over 250 år. Begge slægter kendetegnes ved, at deres ståsted både er kristent og trækker tråde fra både hedenskab, overtro og andre verdensreligioner. Det sker ikke uden sværdslag. Med dette udgangspunkt følger vi deres indbyrdes konflikter og afhængighed i samspil med resten af de færøske og nordatlantiske lande.

Brahmadellerne er historien om arbejdere og arbejdsgivere, kristne og overtro, vold og kærlighed, mænd og kvinder, Danmark og Færøerne og ikke mindst længslen efter at gøre sig fri af fortid og slægtskab. Brahmadellerne rejser spørgsmålet om det overhovedet er muligt.

krønike: 1) Historisk fremstilling eller fortælling der omhandler et bestemt landområde, en bestemt gruppe personer, et særligt fagområde, en afgrænset periode el.lign. 2) Usand eller opdigtet historie, beslægtet med skrøne. (Den danske ordbog).

Brahmadellerne er begge dele, og man kunne også kalde den en roman. Bogen leger godt og grundigt med fiktion og virkelighed. Den er personlig, men aldrig privat.

Jóanes Nielsen er en forfatter, som vækker følelser af alle slags, for han tror på stærke ord, varige ord; på et liv, der sætter aftryk. Sådan skriver han også. På Færøerne er han kendt af alle, og alle har en holdning til ham.

I Danmark er Jóanes Nielsen mest kendt for sine smukke og rustikke digte, der forener evigheden med dagligdagen. Med sin forrige roman Glansbilledsamlerne slog han også igennem som prosafortæller, til trods for eller på grund af romanens grumme fortællinger om en flok drengeskæbner fra Tórshavn.

Med Brahmadellerne går Jóanes Nielsen nye veje, men forbliver samtidig sig selv. Med egne ord: ”Jeg studerede på havene ved Grønland og Newfoundland. Kender lidt til cementblandere og gummigeder og har næse for guld, lort og solformørkelser.”

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jóanes Nielsen
Sideantal: 348
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Høgni Egholm Magnussen
Originaltitel: Brahmadellarnir
Originalsprog: Færøsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Povl Skårup
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Torgard
Bredde: 144 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 549 g
Udgivelsesdato: 24 Oct 2012
Oplagsdato: 01 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792286659

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Brahmadellerne - en nordatlantisk krønike Torgard