Blodrus

Vis stort billede
Blodrus

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
”Jeg skriver mæt og tilfreds efter at have drukket blodet fra en præst, som jeg skar halsen over på for lidt siden – med en del mere besvær end jeg havde forudset, må jeg indrømme. At stille sin tørst er vampyrens eneste pligt, og en af de første ting, man må lære for at opfylde den, er at udse sig et let bytte. Det plejer troens mænd og kvinder at være, ikke mindst i denne by, hvor krigen forvandler dem til det rene hakkekød.”
Så er scenen sat! Blodrus er en gotisk thriller af bedste kaliber. Den begynder med en tilståelse; en tilståelse afgivet af en meget velformuleret og filosoferende mand, som hævder at være vampyr. I levende vendinger beskriver han, hvordan han har dræbt en præst og en dreng ved i bogstavelig forstand at suge livet og blodet ud af dem. Herefter flytter fokus, når forbrydelsen skal opklares.
Historien foregår i Barcelona i 1936, i begyndelsen af Den Spanske Borgerkrig; en tid, hvor præster og andre religiøse blev slået ihjel for et godt ord, kirker blev brændt ned, og klostre blev hærget af anarkister. Politiinspektør Gregori Muñoz efterforsker mordene, der fører ham til et kloster, hvor en gruppe nonner holdes som gidsler sammen med Barcelonas biskop. Og til en læge og en dommer, der har konstrueret deres eget monster af ligrester og videnskab i form af en gigantisk, sort hest.
Blodrus er en gotisk fortælling om det monstrøse i mennesket og om kampen mellem det gode og det onde; om fornuft og videnskab på den ene side og det okkulte og irrationelle på den anden – fortalt med en detektivromans fremdrift.
Sebastià Alzamora er fra Mallorca. Han har vundet adskillige litterære priser. Blodrus blev nomineret til den spanske San Jordi-pris, da den udkom i 2011.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sebastià Alzamora
Sideantal: 282
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Ane-Grethe Østergaard
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 04 Jun 2014
Oplagsdato: 04 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771416992

Sprog

Dansk