Beslutningen

Vis stort billede Tilføj
Beslutningen

259,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Året er 1936. Den store tyske forfatter og nobelpristager Thomas Mann
har levet 21/2 år i eksil i Schweiz sammen med sin familie, fordrevet af det nazistiske styre. Hans bøger udkommer stadig i Tyskland, men kun fordi han endnu ikke har udtalt sig offentligt om Hitler-regimet.
Hvor længe kan han med god samvittighed forblive tavs over for diktaturet i Tyskland for at beholde sine tyske læsere?
Romanen følger Thomas Mann i tre dage, hvor han vakler i beslutningen om at offentliggøre et åbent brev, han har skrevet imod Hitler-styret, og få det trykt i den store schweiziske avis Neue Zürcher Zeitung. Hvis det bliver offentliggjort, vil hans bøger ikke længere blive trykt i Tyskland, og han vil miste sit tyske publikum – og muligheden for at vende tilbage til sit hjemland. Hvis han ikke lader det trykke og undlader at fordømme nazismen, skader han sit omdømme og accepterer stiltiende diktaturet.
Et indfølende og levende romanportræt af mennesket, forfatteren, ægtemanden og faren Thomas Mann, koncentreret fortalt gennem tre afgørende dage, hvor han er presset til at forlade sin beskyttende isolation, som han værner om, og tage en meget svær beslutning.
Britta Böhler er født i 1960 i Freiburg i Tyskland. Hun læste jura og flyttede i 1991 til Holland, hvor hun nu arbejder som forsvarsadvokat, er medejer af et advokatfirma og underviser som professor ved universitetet i Amsterdam. Hun er kendt for at være forsvarer i kontroversielle straffesager og har bl.a. forsvaret den hollandske politiker Pim Fortuyns morder. Britta Böhler er også politisk engageret i De Grønne i Holland og i Greenpeace.
Ved siden af sit arbejde som advokat, underviser og sit politiske arbejde har Britta Böhler været med til at skrive to krimier og debuterer nu som romanforfatter med historien om Thomas Manns svære dage i landflygtighed vinteren 1936.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Britta Böhler
Sideantal: 180
Sprog: Dansk
Originaltitel: De Beslissing
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Lise Bøgh-Sørensen
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 26 Nov 2015
Oplagsdato: 26 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740602678

Sprog

Dansk