Bastarden fra Istanbul

Vis stort billede
Bastarden fra Istanbul

349,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
I Bastarden fra Istanbul konfronterer Elif Shafak sit lands fortid i en fantasifuld fortælling om to familiers forkludrede forhold. Asya er en 19-årig kvinde, der er vokset op i Istanbul sammen med sin smukke mor, og hendes tre søstre. For år tilbage flyttede deres bror, Mustafa til USA, hvor han giftede sig med en amerikansk kvinde, Rose, der havde en datter fra et tidligere ægteskab med en armensk mand. Rose's datter Armanoush tilbringer meget tid med sin fars armenske familie, men beslutter sig for at flyve til Tyrkiet for at genfinde sine rødder. Her møder hun Asya og hendes familie, og sammen finder de ud af, at de to familier har mere tilfælles end de tror. Det viser sig at begge familier kan spores tilbage til udvisningen og massakrerne på armeniere i 1915.

Fortalt i et sprog, der emmer af humor og god fortællekunst.

Udgivelsen af Bastarden fra Istanbul i Tyrkiet vakte stor opsigt. Det blev årets mest solgte bog i Tyrkiet. Og nationalistiske advokater anklagede Elif Shafak for at fornærme den tyrkiske identitet i hendes beskrivelse af de to familier og deres forhold til den armenske konflikt. Efter en omfattende international protestaktion fra international PEN blev anklagen senere droppet og bogen har høstet stor ros verden over: Foreløbig en bestseller i Tyrkiet, Italien og Frankrig.


>>Fyldt til bristepunktet med humor, fortællinger og tanker<<
- The Independent.

>>Hun inddrager politiske tabuer i en underholdende og indsigtsfuld roman, som viser det universelle i familie, kultur og tilfældigheder<<
- Publishers Weekly.

>>Dette er en modig og lidenskabelig roman skrevet af en modig og lidenskabelig forfatter<<
– Paul Theroux, forfatter.

>>Bogens karakterer er så levende at de springer ud af siderne og sidder sammen med dig på sofaen. Elif Shafak har skabt en verden der forstørrer forståelsen af vores egen<<
– Susan Isaacs, forfatter.

>>En exceptionel litterær godbid<<
– Ariel Dorfman, forfatter.

>>Shafak er klar til at udfordre Pamuk som Tyrkiets fremmeste nutidige forfatter<<
– The Economist.

Elif Shafak blev født i 1971 i Strasbourg i Frankrig. Hun er prisbelønnet som forfatter og den mest læste kvindelige forfatter i Tyrkiet. Hendes bøger er oversat til mere end 20 sprog.

Elif Shafak har boet alverdens steder: Madrid, Ankara, Köln, Amman, Boston og nu i Arizona. Hun har en Ph.d. i statskundskab og er ansat som adjunkt ved University of Arizona.

Bastarden fra Istanbul er hendes 7 roman, den anden skrevet på engelsk.

Elif Shafak skriver for dagblade og magasiner i Tyrkiet. Hun har også skrevet for medier som The Guardian, Le Monde, Berliner Zeitung, The New York Times, Wall Street Journal, The Washington Post og Time Magazine. Og hun skriver tekster til kendte rockgrupper i hjemlandet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Elif Shafak
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Underskoven
Bredde: 180 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 751 g
Udgivelsesdato: 22 Oct 2009
Oplagsdato: 22 Oct 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792467454

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Bastarden fra Istanbul Underskoven