Baltiske sjæle

Vis stort billede
Baltiske sjæle

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Den hollandske journalist og forfatter Jan Brokken rejste fra 1999 til 2010 flere gange til de baltiske lande Estland, Letland og Litauen. Her opsøgte han mennesker og steder for at fortælle om nogle af de utallige personlige tragedier, disse lande rummer.
Baltikums nyere historie, især under og efter 2. verdenskrig, bliver helt nærværende gennem disse 27 portrætter af berømte kunstnere og almindelige borgere, der voksede op i et af de baltiske lande. På sine rejser vender Jan Brokken tilbage til flere af disse menneskers barndomshjem, følger sporene af dem og fortæller med indføling og skarpe iagttagelser om deres opvækst og de steder, de kom fra.
Disse personskildringer er intense vidnesbyrd om balternes skæbnesvangre historie, som var overskygget af politisk undertrykkelse, deportationer, krigsrædsler, flugt, familieadskillelser. Men de viser også, at hvordan nogle mennesker bruger kunsten til at kunne leve med en tragisk forhistorie.

Jan Brokken er født i Leiden, Holland, i 1949. Han er en af Hollands betydeligste og mest anerkendte forfattere og har skrevet en lang række bøger – såvel rejsebeskrivelser, litterære fagbøger som romaner. Mange af hans romaner er oversat til flere sprog og filmatiseret. På dansk er Digterens hus om vennen, den talentfulde pianist Youri Egorov, udkommet på TURBINE forlaget i 2010. Jan Brokken bor i dag skiftevis i Amsterdam og Frankrig.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jan Brokken
Sideantal: 420
Sprog: Dansk
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Gudrun Gilhuis-Glenthøj og Lise Bøgh-Sørensen
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 04 Feb 2016
Oplagsdato: 04 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740608748

Sprog

Dansk