Aske i munden, sand i skoen - Noveller

Vis stort billede Tilføj
Aske i munden, sand i skoen - Noveller

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Aske i munden, sand i skoen er Per Pettersons debut fra 1987 og handler om den seksårige Arvid og hans verden. Arvid bor i en forstad til Oslo. Hans far arbejder på en skofabrik og hans mor er dansk og gør rent. Arvid tisser i sengen om natten og har mareridt om slanger og krokodiller.
En dag bliver hans far hentet af en sort bil, for bedstefar er død, ligesom kongen og dompappen, og da Arvid ser et billede af moren som ung, forstår han at tiden går og så græder han og siger at han ikke vil blive en dag ældre. Barndomslandets mytologi består af kvindefængslet og Laden og typer som Fede og Bandini, der er italiener og kunstmaler. Vi befinder os sidst i halvtredserne og i begyndelsen af tresserne, der er kold krig og Cuba-krisen står for døren. En morgen siger klasselæreren til eleverne at de skal bede til Gud, for atomkrigen lurer og enden er nær.
>>Pettersons svendebrev som sprogmager ... De heldigste, som endnu har hele forfatterskabet til gode, kan med fordel begynde her - ved begyndelsen.<< - POLITIKEN 6 hjerter

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Petterson
Sideantal: 128
Sprog: Dansk
Originaltitel: Aske i munnen, sand i skoa
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Jannie Jensen & Arild Batzer
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 125 mm
Højde: 180 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 117 g
Udgivelsesdato: 20 Aug 2015
Oplagsdato: 20 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793209244

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Aske i munden, sand i skoen - Noveller Batzer & Co