Asfaltengle

Vis stort billede
Asfaltengle

374,94 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Samira og hendes veninder frygter to tingnæsten lige meget: at en af dem skal ende som asfaltengel, eller at de vilblive tvunget til at gifte sig. For at undgå dette stikker Samira af hjemmefra.Der efterlader hun sin mor, Sarah, der er finlandssvensk konvertit til islam,og som gør alt for at være endda mere rettroende end Samiras far, Farid, der erbuschauffør og indvandrer fra Maghreb-regionen i Nordafrika. Men Samiraefterlader også sin lillesøster, 15- årige Leila, der trækker huen godt ned omhovedet og prøver at forsvinde fra den rå hverdag i skolen, mens hendes mormener, hun skal bære hijab.

Samira vil være som alle andre finlandskeunge: flytte hjemmefra, læse på universitetet og få overstået ’den førstegang’. Men da hun forelsker sig i Piter, der er kronraget og hænger ud medracistiske bander, bliver det pludselig ret farligt at være Samira.

Asfaltengle er en roman om patriarkatetsmagt, kultursammenstød og det at være fanget mellem to verdener. Om seje pigerog venskab – og om at bryde ud af samfundets normer og kontrol.

Johanna Holmström (f. 1981) er forfatter ogjournalist og bosat i Helsingfors. Hun debuterede i 2013 med Inlåst och andranoveller, der blev nomineret til Sveriges Radios Novellepris. Novellesamlingen CameraObscura fik Svenska Dagbladets litteraturpris i 2009.

Asfaltengle blev hendes internationalegennembrud i 2013, og den er indtil videre udgivet i ni lande.

I 2014 blev Johanna Holmström valgt som enaf de tyve bedste finlandske forfattere under 40 år af tidsskriftet Granta.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Johanna Holmström
Sideantal: 332
Sprog: Dansk
Originaltitel: Asfaltsänglar
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Sara Ejersbo Frederiksen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 13 Mar 2016
Oplagsdato: 13 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740603453

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk