Aristokraterne - En slægtsroman

Vis stort billede Tilføj
Aristokraterne - En slægtsroman

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Handlingen i Aristokraterneudspiller sig på godset Bergholt i Sydjylland, som er sæde for den adelige slægt Nygaard. Fortællingen er en forfaldshistorie, idet man følger familien gennem tre generationer, startende med greveparret Claus og Elise med deres fem børn, arvtageren Christian og hans familie, og dennes søn Rasmus, der kæmper for at opretholde traditionerne.


Undervejs følger man familien i medgang og modgang, deres glæder og sorger, sygdomme, rejser, sammenkomster, jagter og driften af godset. Men tiderne skifter, og de yngre generationer får sværere og sværere ved at få det til at hænge sammen og opretholde deres popularitet i lokalsamfundet. Vil det lykkes at holde godset i Nygaard-slægtens hænder, eller må der andre kræfter til?
Uddrag af bogen Greven havde besluttet, at der skulle inviteres til jagt den 18. oktober. Det blev en spændende dag. Der kom 12 jægere, som fik en Gammel Dansk til at sunde sig på, og så begav de sig ud til den første såt med klapperne forrest. Der blev skudt fire harer og otte fasaner samt et dådyr. Det var et godt udbytte. I gården lagde de dyrene på række, så alle kunne nyde synet. Hugo var en spasmager, han sagde, at det var som at se sin familie opstillet efter størrelse. Dejligt at se dem så rolige; det var han ikke vant til! Dagen sluttede med en dejlig middag, kaffe og cognac. Under jagten havde grevinden inviteret damerne til en komsammen, og de havde en festlig eftermiddag med kaffe, hjemmebag, rød- og hvidvin, og snakken gik livligt.
Om forfatteren Randi Allerup (f. 1943 i Hampen) debuterede som 72-årig i 2015, hvor hun udgav to bøger, erindringsbogen Højt at flyve om sit liv som maniodepressiv, og Min perlerække , som er en beskrivelse af mennesker, som har betydet meget for hende. Hun skriver direkte og fra hjertet og har endvidere en novellesamling i støbeskeen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Randi Allerup
Sideantal: 56
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Sasha Smith Nielsen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 146 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 120 g
Udgivelsesdato: 16 Jun 2016
Oplagsdato: 16 Jun 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771900149

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Aristokraterne - En slægtsroman Mellemgaard