Alt han ville

Vis stort billede
Alt han ville

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Alt han ville er en realistisk sammenbrudsroman, der lægger sig i den stolte, spirituøse slipstrøm tilbage fra Tom Kristensens Hærværk .

Jan Olsen er en yngre mand, der på en og samme tid vil for meget og for lidt med sit liv. Vi møder ham første gang i København i midten af halvfjerdserne som en fremadstormende advokat og konservativ politiker. Med let ironisk distance følger vi ham skridt for skridt gennem bodegatågerne, hvor han til sidst mister grebet om sin tilværelse. Under en indlæggelse på Kommunehospitalets 6. afdeling sker der nogle forvandlinger, som radikalt ændrer Jan Olsens syn på politik og advokatarbejde. Han møder den skizofrene Regitze, som han forelsker sig i. I et revolutionært opgør med fortiden får han stillet en psykiatrisk diagnose, som han ikke tror på. Senere møder han Merete, som læser filosofi og interesserer sig for samfundet og naturret, som han også selv er optaget af. De indleder et passioneret forhold, som tryllebinder Jan Olsen, men udvikler sig destruktivt.

Uddrag af bogen:

Hun åbnede ikke, da han ringede på, han kunne ikke se noget gennem brevsprækken. Så satte han sin nøgle i låsen og åbnede, men blev bremset af sikkerhedskæden. En faldlem åbnede sig under ham, sådan oplevede han det. Maveindholdet løftede sig op i halsen.

”Mor, er du der?” råbte han ind ad åbningen. Lagde så skulderen mod døren for at sprænge kæden. Først i tredje forsøg lykkedes det.

Støjen havde fået den ældre nabokone ud. De havde set hinanden før, men aldrig talt sammen, blot hilst høfligt.

”Hvad sker der?” spurgte hun, men Jan var allerede inde i lejligheden.

Morens lyseblå kimono var gledet til side, Jan kunne se hendes nøgne krop.

Om forfatteren:

PETER HØILUND er født i 1946. Han er professor emeritus i samfundsvidenskab.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Høilund
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 152 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 381 g
Udgivelsesdato: 02 Oct 2014
Oplagsdato: 02 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793204546

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk