Almayers dårskab

Vis stort billede
Almayers dårskab

99,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
JosephConrad er primært kendt for ”Mørkets hjerte” (filmatiseret af Francis FordCoppola under titlen ”Dommedag nu”), men skrev endvidere en lang rækkefortællinger fra kolonitiden.
”Almayersdårskab” er en fortælling om en mands manglende evne til at undslippe sit selvbedrag og det tragiske resultat , som følger. Joseph Conrad udfolder både enfrodig prosa og en psykologisk indsigt ,som også kendetegner hovedværket ”Mørkets hjerte” .
Henlagt tildet nittende århundredes Borneo fortæller romanen om den korte stigning oglangvarige fald for Kasper Almayer, en h ollandsk købmand, der i 25 år forgæves har kæmpet forat gøre sin handelsstation i junglen til en succes. Kun datteren Nina lyser i Almayers forbitrede ægteskabmed en malaj, mens han drømmer om deres triumferende tilbagevendentil civilisationen - en fantasi, der undergraves af Almayer egen grådighedog selvovervurdering.
Medet tragikomisk skær giver fortællingen et bredere perspektiv på de katastrofalekonsekvenser af kolonialisme lige fra mødet mellemvestlige og østlige kulturer, naturen contra civilisationen og ikke mindst, hvad det afstedkommer af racisme.
”Almayersdårskab” er nyoversat og rigt illustreret af tegneren Peter Petersen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Joseph Conrad
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Fahrenheit
Bredde: 306 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 907 g
Udgivelsesdato: 03 Jun 2013
Oplagsdato: 03 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792320537

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Almayers dårskab Forlaget Fahrenheit