AKADEMI 23

Vis stort billede
AKADEMI 23

160,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

I løbet af sluttresserne forlod det amerikanske kulturikon William S. Burroughs ideen om en traditionel litteratur til fordel for en eksperimenterende og performativ praksis. Han ville nu male ord og skrive billeder med virkeligheden og hverdagslivet som sit materiale. Dette tog sit afsæt i en form for revolutionær tænkning, der på mange måder har vist sig at være visionær. Med denne udgivelse vil vi på den ene side belyse denne flygtige praksis, der altid har stået i skyggen af romanerne, og på den anden bidrage til en samtidig diskussion omkring kulturel produktion, hverdagsliv og mulighederne for forandring.


I lighed med det aldrig fuldt publicerede samarbejde med kunstneren Brion Gysin, The Third Mind (1966), er AKADEMI 23 først og fremmest tænkt som en metodebog. Bogen er baseret på uddrag af The Job, som består af sammendrag af en række interviews med Burroughs foretaget af franskmanden Daniel Odier. Undervejs i processen redigerede Burroughs interviewet og indsatte forskellige tekster de steder, han mente, de ville udvide og udvikle hans svar.
Oversætterne Kasper Opstrup og Tobias R. Kirstein har i deres udvalg og oversættelse valgt at lægge vægten på ideerne om kontrol, virus og forandring inden for rammen af et nyt universitet, et akademi, der skal lære os at være både sammen og os selv på en ny måde. Projektet er med til at aktualisere Burroughs' tanker for vores egen umiddelbare fremtid i slutningen af 10erne, hvor vidensøkonomien går hånd i hånd med oplevelsesøkonomien og finansøkonomien, hvor uddannelse er under pres, og hvor der er en stigende interesse i alternative læringsfællesskaber og ændrede adfærdsmønstre.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: William S. Burroughs
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Mathias Kokholm
Forord af: Kasper Opstrup
Originaltitel: The job
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Kasper Opstrup og Tobias R. Kirstein
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Antipyrine
Bredde: 112 mm
Højde: 172 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 143 g
Udgivelsesdato: 20 Nov 2014
Oplagsdato: 20 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793108189

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk