Æsops fabler

Vis stort billede Tilføj
Æsops fabler

398,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Æsops fabler har siden antikken nydt en enestående popularitet. Hvem kender ikke udtryk som 'Ulven kommer!', 'De er sure, sagde ræven', 'Gåsen, der lagde guldæg' eller 'En ulv i fåreklæder'?

Fablen kan beskrives som en kort fortælling, hvor der hurtigt opridses en situation med en konflikt, som løses på den ene eller den anden måde, hvorpå fablen afsluttes med en morale. De agerende i fablen er oftest dyr, men også planter kan være aktører. Der bliver stort set ikke taget hensyn til dyrenes naturlige egenskaber; tværtimod er de særdeles menneskelige, og det er netop fablens idé: Det er dyr, der agerer, men det handler altid om mennesker.

Æsops fabler udgør en stor samling af nogle af de allermest populære og klassiske fabler. Bogen indeholder 600 æsopiske fabler og er desuden rigt illustreret med et stort antal træsnit fra Medici og Caxtons klassiske renæssance-udgaver. Fablerne er oversat af Carsten Weber-Nielsen, der også har forsynet bogen med en introduktion til Æsop og fablen som genre.

Carsten Weber-Nielsen , klassisk filolog, har i flere år undervist i græsk og latin ved Københavns Universitet. Carsten Weber-Nielsen har tidligere bl.a. oversat Æsopromanen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carsten Weber-Nielsen (ovs.)
Sideantal: 414
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 179 mm
Højde: 254 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 1150 g
Udgivelsesdato: 08 Mar 2012
Oplagsdato: 08 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763536943

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Æsops fabler Museum Tusculanums Forlag