6. juli 1849

Vis stort billede
6. juli 1849

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I lyset af Danmarks nederlag i 1864, har der litterært ikke været megen fokus på de centrale begivenheder i treårskrigen, 1848-1850, hvor udfaldet i Fredericia, natten til 6. juli 1849, stadig fremstår som en af de største genistreger i dansk militærhistorie. Fredericia var i det forår belejret af slesvig-holstenske oprører og den kunstigt skabte by var befolket af katolikker, reformerte og jøder, der havde opnået religionsfrihed mod at bosætte sig i byen. Bogen fortæller at befolkningen på dette tidspunkt godt kunne leve sammen i gensidsig respekt, samtidig med at Sønderjylland var kastet ud i en regulær borgerkrig, hvor tusinder af unge bondesønner mistede livet til ingen verdens nytte.Alt dette foregår imens Kong Frederik den 7 barsler med den grundlov vi lever efter i dag.

De dramatiske begivenheder fortælles gennem den unge løjtnant i ingeniørtropperne, Niels Peter Nielsen, hans oplevelser og angst for krigens gru, og hans lidenskabelige forelskelse i den reformerte købmandsfrue Madeleine Deray. Bogen hvor fiktion blandes med det nøjagtige historiske forløb, indeholder herudover et appendiks med fakta, kort og beskrivelser af krigens fakta samt om nøglepersoner som Generalerne Olaf Rye, de Meza, Bülow, Læssøe og Schleppegrell, som alle har lagt navn til gader i det indre Nørrebro. Ib Søby er tv journalist på dk4 og kendt som kommentator på VM serien i Speedway siden 2002. I 2008 udgav han den anmelder-roste bog “Speedwayliv”, men Søby har sideløbende skrevet talrige artikler og produceret tv programmer om musikere og kunstnere i ind og udland, ligesom han er en ivrig foredragsholder. I sine teenage-år boede Ib Søby i Fredericia og allerede dengang blev kimen lagt til at skabe en roman om byens dramatiske historie. Et længerevarende ophold i Singapore for fire år siden gav tid og ro til at påbegynde det research-tunge projekt.
Første udgave af bogen (2.000 eksemplarer udgivet sommeren 2013 er udsolgt). Anden udgave udsendes i grafisk redigeret udgave oktober 2014.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ib Søby
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Muusmann Forlag
Bredde: 160 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 440 g
Udgivelsesdato: 03 Nov 2014
Oplagsdato: 03 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792746795

Sprog

Dansk