Mission Irak

Vis stort billede Tilføj
Mission Irak

49,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Da officeren og jægersoldaten Poul Dahlforlod sit job som chef for Jægerkorpset til fordel for jobbet som leder af FN's internationale vagtstyrke i Irak i begyndelsen af 1990'erne, stod han over for spørgsmålet: kan en professionel militærmand også skabe fred og sikkerhed?
I Mission Irakfortæller Poul Dahl om sine mange oplevelser i Irak. På baggrund heraf problematiserer Poul Dahl regeringens håndtering af forsvaret. Poul Dahls påstand er, at soldater i dag uddannes til at gå i krig, og at de derfor ikke kan vinde freden. Han mener derfor, at der bør gøres en målrettet indsats for at uddanne 'fredsvagter' i stedet for 'krigere'. Ydermere belyser Mission Irak nogle af de store problemer FN kæmper med, såsom korruption, bureaukrati og dårlig struktur. Sidst men ikke mindst retter Poul Dahl en kritik mod hjælpeorganisationernes brug af private sikkerhedsvagter.
Mission Irak gør læseren klogere på den udvikling, der er sket i Irak de sidste 10 år. Samtidig rejser bogen en debat om den rolle forsvaret bør spille i samfundet og verden, og regeringens håndtering af Irak-krigen.
Poul Dahl (f. 1944) er oberstløjtnant i hæren og har tidligere skrevet bogen Jægersoldat i en terrortid. Han har været chef for Jægerkorpset og for FN's vagtstyrke i Irak, ligesom han har været med til at lave NATO's fremtidsplaner. I dag er han ivrig foredragsholder, forfatter og debattør.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Dahl
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People´S Press
Bredde: 112 mm
Højde: 150 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 320 g
Serie: People´s Price
Udgivelsesdato: 21 Apr 2008
Oplagsdato: 21 Apr 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770553247

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk