Heksenes forsvarere - En historisk reportage

Vis stort billede Tilføj
Heksenes forsvarere - En historisk reportage

69,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Heksenes forsvarereer en historisk reportage, hvor dokumentariske skildringer kobles med forfatterens ræsonnementer, så resultatet er en fascinerende og tankevækkende fortælling.
I 1600-tallet blev et stort antal kvinder brændt på bålet med støtte i de gammeltestamentlige love. Det, der begyndte som en lille piges fantasier, voksede til et stort justitsmord. Men hekseprocesser er ikke bare en historisk foreteelse, det er blot den historiske scenografi, der skifter.
Guillougår løs på vedtagne sandheder. Han river den ene mytedannelse efter den anden ned. Han affærdiger teorierne om, at hekseprocesserne er klassekampbetingede eller en sammensværgelse blandt mandlige læger mod kloge koner og finder i stedet belæg for, at de blev drevet frem af præster sammen med en ophedet folkelig opinion.
Guillouviser massehysteriets mekanismer og følger sporene fra heksenes bål frem til vore dages fortrængte incesterindringer og pædofilisager, hvor psykologer og psykoterapeuter har overtaget landsbypræsternes rolle. Konklusionen er ikke opmuntrende: Tilsyneladende har vi intet lært af historien.
Studierne af kildeskrifterne indebærer også et grundskud mod de psykologer, som hævder at børn ikke kan lyve om seksuelle ting. De kunne i de i al fald i 1600-tallet og det med en fantasi, som ikke lader senere tiders fantasyforfattere og pornofilminstruktører noget efter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jan Guillou
Sideantal: 379
Sprog: Dansk
Originaltitel: Häxornas försvarare
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Pocket
Oversætter: Anders Johansen
Oplag: 1
Udgave: 4
Udgiver: Modtryk
Udgivelsesdato: 22 Oct 2009
Oplagsdato: 22 Oct 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770533553

Udgivelsesår

2002

Sprog

Dansk

Heksenes forsvarere - En historisk reportage Modtryk