Lasermanden - en racist ser rødt¤krimi/dok

Vis stort billede
Lasermanden - en racist ser rødt¤krimi/dok

269,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Vinteren 1991-1992 var Stockholm en by i skræk. En ukendt gerningsmand med et lasergevær skød i løbet af få måneder sammenlagt 11 personer ved ti forskellige attentater. Én døde; flere fik mén for livet. Det eneste ofrene havde til fælles var deres mørke hårfarve.
I de år gennemgik Sverige den værste økonomiske krise i årtier. I kølvandet opstod en ny militant bevægelse. Rundt om i landet blev flygtningecentre angrebet med brandbomber og molotovcocktails. I Rigsdagen hetzede partiet Ny demokrati mod indvandringen.
Laserattentaterne satte gang i den største politijagt i Sverige siden Palmemordet. Efter ti måneder blev John Ausonius pågrebet under dramatiske omstændigheder. Han nægtede sig skyldig, men blev dømt til fængsel på livstid. Først ti år senere valgte Ausonius at gå til bekendelse. Han indrømmede at have begået attentaterne - og 20 bankrøverier.
Ud over politiet ville Ausonius kun tale med én person - journalisten og forfatteren Gellert Tamas. Lasermandener hans fortælling om forløbet. Om den intensive jagt på en formodet seriemorder og om baggrunden for Ausonius' had til de fremmede.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gellert Tamas
Sideantal: 398
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Christian Skovbjerg Jensen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 163 mm
Højde: 234 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 808 g
Udgivelsesdato: 13 Feb 2007
Oplagsdato: 04 Feb 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791812927

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Lasermanden - en racist ser rødt¤krimi/dok People'S Press