Kongens by - En historisk krimi

Vis stort billede
Kongens by - En historisk krimi

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Kongens by
Historisk krimi om Nakskovs storhedstid
af Søren Marquardt Frederiksen
Den 24. februar 1628 rejser kong Chr. IV til Nakskov. Han bliver der i 21 dage. På det tidspunkt er Nakskov den 7. største by i det danske storrige, og Chr. IV har planer om at gøre byen endnu større. Han har sendt bud efter 1000 bønder, der med skovle og spader skal bygge en fæstning rundt om byen. Chr. IV håber, at det vil stabilisere det krigsplagede Nordeuropa og i stedet få handlen og velfærden til at blomstre. Tingene går dog ikke helt som planlagt, hverken for kongen eller Nakskovs borgere.
I denne historiske ramme har forfatter og journalist Søren Marquardt Frederiksen placeret en brutal og billedstærk krimiintrige. Intrigen kaster lys over en af Nakskovs storhedstider, og giver samtidig et indblik i, hvordan hverdagslivet foldede sig ud i en stor dansk købstad under Chr. IV.
Historiske personer
Romanen bygger på de historiske personer, der faktisk levede i Nakskov, mens Chr. IV var i byen. Takket være Anders Perlestikker, der var præst i Nakskov kirke fra 1617 til 1631, har vi her et detaljeret kildehistorisk materiale om Nakskovs borgere i den periode. Præsten førte nemlig et omfattende regnskab med hver eneste borger i Nakskov; hvor de boede, hvornår de flyttede, og hvad de betalte præsten for dåb, begravelse, vielse, syndsforladelse osv. Fra Perlestikkerens regnskabsbog ved vi blandt andet, at Nakskovs byfoged, Povel Madsen, måtte stå i åbenbar skrifte foran hele kirkens menighed, fordi han havde gjort sin tjenestepige med barn.
Søren Marquardt Frederiksen har desuden foretaget en omfattende research for at kunne føre læseren ind i centrale emner i 1600-tallets hverdag; såsom religion, bystyre, sygdomsbekæmpelse, bøddelvæsen, fattigdom, madlavning, prostitution, ølbrygning m.m.
Om forfatteren
Søren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og underviser til daglig på Københavns Universitet. Han er forfatter til en række anmelderroste bøger om journalistik og kommunikation.
Kongens By er Søren Marquardt Frederiksens debut som skønlitterær forfatter.
Bogen udkommer 20. maj 2016
Morfeus Forlag
Yderligere info: 60448830 www.morfeusforlag.dk

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Marquardt Frederiksen
Sideantal: 295
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Allaert Claesz
Omslagsgrafiker: Henrik Nielsen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Niels Hansen
Udgiver: Morfeus Forlag
Bredde: 159 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 573 g
Udgivelsesdato: 19 May 2016
Oplagsdato: 19 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792609014

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Kongens by - En historisk krimi Morfeus Forlag