Helligt forræderi

Vis stort billede
Helligt forræderi

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Mord, intrier og loyalitet - samt det skrevne ords magt i 1500 tallets England.

Året er 1563. England er en bekymret nation. Katolske sammensværgelser mod den unge dronning Elizabeth har efterladt landet i en tilstand af frygt og mistænksomhed.En sen nat får den respekterede budbringer William Harley, kendt som kongens overherold, besøgaf en uventet gæst – katolikken Henry Machyn, der er desperat efter at gemme et manuskript til enkrønike, der indeholder en så farlig hemmelighed, at han frygter for sit liv. Snart er staten, i form af Francis Walsingham og hans skruppelløse håndlangere, i gang med fuldstændigt at ødelægge William Harleys fredelige hjem i deres søgen efter Machyns krønike.

På flugt, og med hjælp fra Machyns kone Rebecca, må William Harley følge sporene i manuskriptet for at redde deres liv. Jo mere lys de kaster over mysteriet, jo farligere bliver deres verden. Gennembankede, torturerede og jagtede indser de, at det de har opdaget, kan rive hele landet i stykker.

Helligt forræderi bringer lyset, lydene, lugtene, tankerne og frygten fra 1500-tallets London til live og fortæller en gribende historie om mord, forræderi og loyalitet – samt det skrevne ords magt.

Pressen skrev:

Forfatteren giver os en oplevelse med gamle gader, reb, hængning, lugt af urin og fortidens synder printet ud bogstav for bogstav.En glimrende underholder med en ræv I øjet, mens man endnu engang får at vide, hvorledes fortiden kunne være så ganske grusom, at man for en stund glemmer både solskin herhjemme og terror ude I den store verden. Den synes så langt væk, mens man læser denne superthriller. Bogsynet.dk

Plottet i bogen er godt, der et et flow og en spænding i bogen, som gør den umulig at lægge fra sig.Jeg vil klart anbefale denne bog til alle, den er så spændende, at den nok skal holde sin læser fanget. Litteratursiden Romanen har et godt plot. Den er i perioder, uhyggeligt spændende. Mange gode grunde til at læse bogen – men man skal have tid. For man er ikke meget for at lægge den til side, når man først er i gang.

* * * * Nordjyske Stiftstidende

Helligt forræderi vækker lyset, lydene, lugtene, tankerne og frygten fra 1500-tallets London til live og fortæller en gribende historie om mord, forræderi og loyalitet – samt det skrevne ords magt. Cimber Sterling Magasin - FLY AWAY

Lektørudtalelse – Dansk BibliotekCenter

Anvendelse/målgruppe/niveau.

Her er en gave til de læsere, der kan lide middelalderkrimier, og det er vel at mærke en krimi med uusædvanlig faglig ballast.

Beskrivelse.

Forfatteren er anerkendet britisk historiker, og det mærkes tydeligt i beskrivelser af omgivelser, detaljer og mennesker. Selvom det er en hårdt prøvet kliche, så passer ”som at være der selv” i dette tilfælde. Læseren kan føle, lugte og se det hele. En britisk dagbladsanmeldelse sagde, at historien er ”baseret på viden snarere end research”.

Sammenligning.

Både genremæssigt og hvad angår det faglige niveau C.J. Sansom.

Samlet konklusion.

Spændende og velfortalt med meget interessant historisk substans, i toppen af sin genre.

Romanerne er ægte og genial nydelse fra en forfatter, der ved hvordan en forsvunden verden vækkes effektivt til live. The Times

Levende og dramatisk, med negle-bidende elementer. Sunday Times

Forrester skriver fængede fiktion med realistiske karakterer, der bibeholder deres historiske troværighed. Financial Times

James Forrester er et dæknavn (mellemnavnene) for historikeren Dr.Ian Mortimer. Han er medlem af Det Kongelige Historiske Selskab i Storbritannien, og vinder af Alexander prisen for sit arbejde med historiske værker.

Han er forfatter til fire anerkendte middelalderbiografier samt bestselleren The Time Traveller's Guide to Medieval England.

Han bor med sin kone og tre børn i udkanten af Dartmoor, England. Helligt forræderi er hans førsteroman, og han skriver p.t. på fortsættelsen der har arbejdstitlen The Roots of Betrayal.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: James Forrester
Sideantal: 450
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Katrin Agency
Omslagsgrafiker: Jentas
Originaltitel: Sacred Treason
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Lars Bøgeholt Pedersen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jentas
Bredde: 137 mm
Højde: 217 mm
Dybde: 33 mm
Vægt: 546 g
Udgivelsesdato: 14 Apr 2011
Oplagsdato: 14 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776772383

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk