Helligt forræderi

Vis stort billede Tilføj
Helligt forræderi

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Mord, intrier og loyalitet - samt det skrevne ords magt i 1500 tallets England.

Andre bøger af samme forfatter: Bedragets rødder og Det sidste sakramente

Året er 1563. England er en bekymret nation. Katolske sammensværgelser mod den unge dronning Elizabeth har efterladt landet i en tilstand af frygt og mistænksomhed.En sen nat får den respekterede budbringer William Harley, kendt som kongens overherold, besøgaf en uventet gæst – katolikken Henry Machyn, der er desperat efter at gemme et manuskript til enkrønike, der indeholder en så farlig hemmelighed, at han frygter for sit liv. Snart er staten, i form af Francis Walsingham og hans skruppelløse håndlangere, i gang med fuldstændigt at ødelægge William Harleys fredelige hjem i deres søgen efter Machyns krønike.

På flugt, og med hjælp fra Machyns kone Rebecca, må William Harley følge sporene i manuskriptet for at redde deres liv. Jo mere lys de kaster over mysteriet, jo farligere bliver deres verden. Gennembankede, torturerede og jagtede indser de, at det de har opdaget, kan rive hele landet i stykker.

Helligt forræderi bringer lyset, lydene, lugtene, tankerne og frygten fra 1500-tallets London til live og fortæller en gribende historie om mord, forræderi og loyalitet – samt det skrevne ords magt.

Pressen skriver om Helligt forrederi:

" Mesterlig Mortimer. Denne ferme thriller fra 1560-ernes England er skrevet af middelalderhistorikeren Ian Mortimer under dæknavnet James Forrester. Mange af skikkelserne i bogen er virkelige historiske personer, og de mere ydmyge og ukendte af dem.

Det er en gedigen historisk spændingsroman, der egner sig fortrinligt til sommerlæsning. Og så er det et eller andet over at sidde i sommervarmen og læse noget, der forgå om vinterne med blæst, sne og isglatte tage - altså den slag tage, som en rigtig helt skal forcere med brutale soldater i hælene." -Weekendavisen

"Forfatteren giver os en oplevelse med gamle gader, reb, hængning, lugt af urin og fortidens synder printet ud bogstav for bogstav.En glimrende underholder med en ræv I øjet, mens man endnu engang får at vide, hvorledes fortiden kunne være så ganske grusom, at man for en stund glemmer både solskin herhjemme og terror ude I den store verden. Den synes så langt væk, mens man læser denne superthriller." - Bogsynet.dk

"Plottet i bogen er godt, der et et flow og en spænding i bogen, som gør den umulig at lægge fra sig.Jeg vil klart anbefale denne bog til alle, den er så spændende, at den nok skal holde sin læser fanget." -Litteratursiden

* * * * Nordjyske Stiftstidende

"Helligt forræderi vækker lyset, lydene, lugtene, tankerne og frygten fra 1500-tallets London til live og fortæller en gribende historie om mord, forræderi og loyalitet – samt det skrevne ords magt. " - Cimber Sterling Magasin - FLY AWAY

"Her er en gave til de læsere, der kan lide middelalderkrimier, og det er vel at mærke en krimi med uusædvanlig faglig ballast.

Forfatteren er anerkendet britisk historiker, og det mærkes tydeligt i beskrivelser af omgivelser, detaljer og mennesker. Selvom det er en hårdt prøvet kliche, så passer ”som at være der selv” i dette tilfælde. Læseren kan føle, lugte og se det hele. En britisk dagbladsanmeldelse sagde, at historien er ”baseret på viden snarere end research”.

Spændende og velfortalt med meget interessant historisk substans, i toppen af sin genre." -Dansk BiblioteksCenter

James Forrester er et dæknavn (mellemnavnene) for historikeren Dr.Ian Mortimer. Han er medlem af Det Kongelige Historiske Selskab i Storbritannien, og vinder af Alexander prisen for sit arbejde med historiske værker.

Han er forfatter til fire anerkendte middelalderbiografier samt bestselleren The Time Traveller's Guide to Medieval England.

Han bor med sin kone og tre børn i udkanten af Dartmoor, England. Helligt forræderi er hans førsteroman, og han skriver p.t. på fortsættelsen der har arbejdstitlen The Roots of Betrayal.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: James Forrester
Sideantal: 450
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Katrin Agency
Omslagsgrafiker: Jentas
Originaltitel: Sacred Treason
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Lars Bøgeholt Pedersen
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Jentas
Bredde: 136 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 478 g
Udgivelsesdato: 15 Feb 2016
Oplagsdato: 15 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776773205

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk