Dommeren og hans bøddel. Mistanken. Løftet

Vis stort billede
Dommeren og hans bøddel. Mistanken. Løftet

124,94 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Friedrich Dürrenmatts tre berømte kriminalromaner, Dommeren og hans bøddel, Mistanken og Løftet , udkom i 1950’erne og tegner samtidsbilledet af et Schweiz og et Europa, der er hærget af den nyligt overståede Anden Verdenskrig. Mennesker og samfund er stadig præget af krigen, nazismen og moral i opløsning; Europa slikker sine sår.

Dommeren og hans bøddel – Den aldrende politikommissær Bärlach fra Berns politi må se sin unge protegé, betjenten Ulrich Schmied, myrdet. Jagten på hans morder med fører, at Bärlach må gå ad sin egen fortids stier, og opklaringen trækker tråde tilbage til ungdommens letsindighed.

Mistanken – Igen møder vi kommissær Bärlach. Kræften æder sig ind på ham, som kræften har ædt løs af Europa i de foregående år. Han konfronteres med fotografi et af en schweizisk læge, der gik i nazistisk tjeneste under krigen, men senere skjulte sin identitet. Ønsket om at afsløre lægens umenneskelige forbrydelser fører Bärlach ind i den gråzone, hvor hans egen overlevelse kommer i spil.

Løftet – Politikommissær Matthäi drages på sin sidste arbejdsdag ind i jagten på en barnemorder. Små piger i røde kjoler og med gule fletninger er morderens ofre, og Matthäi sætter alt ind i jagten, også sin egen sjælefred. Han må opgive sin pensionering, kan ikke slippe sagen, tvivler, prøves. I sidste ende udfordres hans egen moral – hvor langt kan man gå? Hvor ondt kan et menneske handle, når det vil det gode?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Friedrich Josef Dürrenmatt
Sideantal: 344
Sprog: Dansk
Originaltitel: Der Richter und sein Henker¤Der Verdacht¤Das Versprechen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Henning Goldbæk
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Bredde: 142 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 448 g
Udgivelsesdato: 21 Feb 2013
Oplagsdato: 30 Apr 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771280319

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Dommeren og hans bøddel. Mistanken. Løftet Rosenkilde & Bahnhof