Døden danser mazurka

Vis stort billede
Døden danser mazurka

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Handling:

Emil Berglund får ved sin fars død den chokerende meddelelse, at han er adopteret. Efter svære overvejelser, beslutter han sig for at søge efter sin biologiske mor, Maria, der kom til Bornholm som flygtning kort før Danmarks besættelse i 1940. Det bringer en dagbog for dagen, som fortæller om to menneskeskæbner fanget i et storpolitisk magtspil i årene 1939-43. Det viser sig, at Maria, der er jøde, er blevet stukket til Gestapo og deporteret til koncentrationslejren Auschwitz. Berglund begynder at grave i fortiden, og fokus rettes hurtigt mod tre gymnasieelevers aktiviteter i 1943. På en ejendom i Vestsjælland findes en mand hængt efter et møde med Berglund, og kriminalinspektør Einer E. G. Kern får overdraget sagen, som tilsyneladende drejer sig om et banalt selvmord. Sagen viser sig imidlertid at være langt mere kompleks med forgreninger til Nigeria, Thailand og Polen.

Forfatterens historiske og kriminalistiske indsigt er enestående og tankevækkende. Døden danser Mazurka beskriver realistisk og levende kriminalitetsformer, efterforskningsmetoder, politisamarbejde og problemer, som de ofte forekommer i virkelighedens verden, set i såvel lokalt, nationalt som internationalt perspektiv. Krimien har et så spændende og realistisk set-up, at man helt glemmer fiktionen og hurtigt føler sig indført i en virkelig research i begivenheder med rødder tilbage til 2. verdenskrig. Det er en bog, man nødigt lægger fra sig, når man først har åbnet den ”.

Mogens Lundh, pensioneret kriminalinspektør i Rigspolitiet og tidligere Afdelingschef i Europol, Organised Crime Department.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Erik Enegren
Sideantal: 377
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Mikael Jensen, Kirsten Puggaard
Forord af: Erik Enegren
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Kirsten Puggaard
Udgiver: Lemuel Books
Bredde: 145 mm
Højde: 215 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 598 g
Udgivelsesdato: 08 Nov 2010
Oplagsdato: 08 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792500335

Sprog

Dansk

Døden danser mazurka Lemuel Books