Den forsvundne legetøjsbutik

Reduced price!
Vis stort billede
Den forsvundne legetøjsbutik

99,95 kr

-20%

124,94 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I en sen nattetime finder digteren Cadogan ved et tilfælde liget af en gammel dame i en legetøjsbutik i Oxford.
Næste morgen er legetøjsbutikken forsvundet, og der ligger en købmandsbutik i stedet. Ingen – ikke engang politiet – virker spor overraskede.
Heldigvis er Cadogan ven med Gervase Fen, som er professor i engelsk sprog og litteratur ved universitetet i Oxford og en yderst stædig og skarpsindig amatørdetektiv. Fen vil med glæde efterforske en forbrydelse, der tilsyneladende ikke findes. Med en kombination af inspiration og mavefornemmelse opdager Fen, at både legetøjsbutikken, liget og motivet alle er særdeles virkelige.

Om Crispin:
”Hele hans værk rummede en livlighed, der er sjælden og kærkommen inden for krimigenren.” Julian Symons
”Bogen er en klassiker. Den rummer til overflod genrens gennemtrængende charme.” H.R.F. Keating i The Times
-

”Ja,” sagde Fen forsigtigt, ”hvis man nu antager, at denne historie ikke er noget, som er opstået i en forstyrret hjerne ...”
”Jeg er fuldstændig ved mine fulde fem!”
”Og hvis man antager,” fortsatte Fen med provokerende ro, ”at legetøjsforretninger i Iffley Road ikke bare forsvinder op i æteren uden at efterlade sig et tomt hul; hvad kunne så få nogen til at lave en legetøjsforretning om til en købmandsforretning midt om natten?”
Cadogan fnøs. ”Det er jo fuldstændig indlysende. De vidste, at jeg havde set liget, og de ville have folk til at tro, at jeg var fra forstanden, når jeg fortalte om det – og det er lykkedes dem. Den bule, jeg har fået i hovedet, kan fremlægges som grunden til mine vrangforestillinger. Og de lod vinduet i det lille skabsrum stå åbent med vilje, så jeg kunne komme ud.”
Fen stirrede venligt på ham. ”Det er for så vidt en udmærket udlægning,” sagde han. ”Men den forklarer ikke det grundlæggende mysterium i sagen – nemlig, hvorfor købmandsforretningen fra starten var blevet lavet om til en legetøjsforretning.”
Det havde Cadogan ikke tænkt på.

Lærd, excentrisk og munter. Før Morse indtog Oxford, blev byens kriminalgåder løst af Gervase Fen, den mest uforud-sige-lige detektiv i klassisk britisk kriminal-litteratur.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Edmund Crispin
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Silvana Nikolic
Originaltitel: The moving Toyshop
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Mette Wigh Tvermoes
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Rosenkilde
Bredde: 140 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 328 g
Udgivelsesdato: 27 Aug 2015
Oplagsdato: 27 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771740219

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Den forsvundne legetøjsbutik Rosenkilde