Christen Pedersen Lørslev

Vis stort billede
Christen Pedersen Lørslev

153,13 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Den 23. august 1812 blev en skelsættende dag i den unge soldat Christen Pedersen Lørslev liv, da han forarmet og stærkt beruset foretog en handling, der gjorde ham til kriminel.
Denne bog beskriver de vilkår og hændelser i CPL’s liv, der førte frem til denne impulsive handling og følger ham i det videre liv, som afspejler de store omkostninger hans forseelse affødte, idet han senere to gange idømmes en toårs straf som tugthusfange.
CPL’s fortælling tjener som billede på et forarmet og udsigtsløst liv, som det kunne se ud på samfundets bund i Danmark i første halvdel af 1800-tallet, og i fortællingen inddrages de vilkår og konsekvenser som CPL’s nære familie hvirvles ind i.
Fra bogens fortælling om det levede liv på historiens skyggeside, trækkes der linjer op til de samfundsmæssige begivenheder og institutioner i 1800-tallets begyndelse som dannede rammen for de begivenheder, der udspiller sig.
Bogen er bygget op, så hvert andet kapitel fortæller om Christens liv, og hvert andet kapitel perspektiverer hans liv i for-hold til de samfundsmæssige forhold og den politiske historie.
Bogens beskrivelser af Christens liv og samfundsforholdene bygger på et udførligt kildemateriale, som bl.a. omfatter; amtsjournaler, fattigprotokoller, politi- og justitsprotokoller, lægdsruller, skifteprotokoller og naturligvis kirkebøger og folketællinger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hugo Kristensen
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Originaltitel: Christen Pedersen Lørslev
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Udgave: 1
Udgiver: Saxo Publish
Udgivelsesdato: 02 Nov 2015
Oplagsdato: 02 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740912678

Sprog

Dansk

Christen Pedersen Lørslev Saxo Publish