Viden, virkning og virke

Vis stort billede
Viden, virkning og virke

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Det danske sundhedsvæsen er i forandring. Patientskoler, rehabilitering af personer med hjerneskader, stamcellebehandling og fosterdiagnostik, behandling af misbrugere og sædelighedsforbrydere, støtte til børn i vanskeligheder er eksempler på praksisser som trods forskelle alle bryder med traditioner og vante tænkemåder. Relationerne mellem politiske og administrative beslutningstagere, sundhedsprofessionelle og patienter/borgere og deres foreninger forandres, og viden, politik og sundhed mødes og brydes på nye måder.

Har vi bevæget os fra en velfærdsstat til en konkurrencestat? Hvad betyder moderne styringsteknologier for professionel praksis? Hvilken viden er legitim, og hvordan etableres den? Hvilke ’virkninger’ er relevante, og hvordan skal de udforskes? Hvad vil det sige at være ’patient’, og hvordan konstitueres forskellige former for afvigelse og diagnostiske kategorier?

I denne bog har en gruppe filosoffer, psykologer, etnologer og informationsvidenskabsforskere sat hinanden stævne med henblik på at udforske disse spørgsmål. Analyserne er henvendt til sundhedsprofessionelle (fx læger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordemødre og sygeplejersker), men også til politiske beslutningstagere og borgere med interesse for udviklingen inden for sundhedsvæsenet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Uffe Juul Jensen / Morten Nissen / Keld Thorgaard (red.)
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Roskilde Universitetsforlag
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 587 g
Udgivelsesdato: 16 Jun 2010
Oplagsdato: 16 Jun 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778673817

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Viden, virkning og virke Roskilde Universitetsforlag