The white bears of Greenland

The white bears of Greenland Forstør

186,25 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I mange år har isbjørnen været et varmt emne i debatter i hele verden og i selve Grønland. Ikke mindst i de seneste år, hvor folk i mange sammenhænge har snakket om den globale klimaændringer, har nanoq været på tale hele året rundt. Derfor skriver forfatteren bl.a. disse ord i forordet:
>>Denne bog forsøger at give et overblik over, hvordan isbjørnene har det især i Grønland – og hvordan det vil gå dem i fremtiden. Bogen beskriver dyrets biologi, men koncentrerer sig i øvrigt om tre faktorer, som isbjørne er særligt følsomme over: Jagt, klimaændringer og forurening.<<
Bogen er baseret på både videnskabelige undersøgelser og nære kontakter til kompetente folk i Kalaallit Nunaat, eksempelvis fangerne, som kender meget til isbjørnens liv i det barske Grønland.
Bogen hører til den serie af udgivelser, som Ilinniusiorfik har produceret, i tæt samarbejde med Grønlands Naturinstitut, Pinngortitaleriffik, og også denne er sponsoreret af Åge V. Jensens Fonde.
Forfatteren Erik W. Borner seniorforsker ved Grønlands Naturinstitut. Har studeret forskellige havpattedyr – sæler, hvaler og hvalros – siden 1977, og isbjørne i Vest- og Østgrønland og Canada samt Svalbard siden 1980. Har, sammen med andre Grønlandsforskere, rejst meget i landet; han har i øvrigt selv taget mange af de fotos, der er med i bogen.
Grønlands hvide bjørneer stilet til Ældstetrinet i Folkeskolen og kan nemt anvendes i mange andre uddannelsesinstitutioner.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Erik W. Born
Sideantal: 128
Sprog: Engelsk
Originaltitel: Grønlands hvide bjørne
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Limryg
Oversætter: David Young
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Erik Born m.fl
Fagredaktør: Britt-Marie Jespersen
Udgiver: Ilinniusiorfik Undervisningsmiddelforlag. Pinngortitaleriffik
Udgivelsesdato: 02 Apr 2008
Varefakta
Reference

b-9788779754058

Udgivelsesår

2008

Sprog

Engelsk

The white bears of Greenland Ilinniusiorfik Undervisningsmiddelforlag. Pinngortitaleriffik