Sygepleje i fortid og nutid - historiske indblik

Vis stort billede
Sygepleje i fortid og nutid - historiske indblik

360,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Sygepleje i fortid og nutid - historiske indblikredegør for elementer af udviklingen inden for sygepleje og sygeplejefaget, primært med fokus på udviklingen i Danmark. Hvert kapitel i bogen dykker ned i et hjørne af historien og belyser dette specifikke hjørne fra et valgt perspektiv. Det er dermed intentionen med bogen at analysere og beskrive historien fra forskellige vinkler for således at nuancere og berige historien om sygeplejens og sygeplejefagets udvikling.
De temaer, der belyses, er bl.a. diakonissernes, de katolske sygeplejeordners og Florence Nightingales betydning for udviklingen af sygepleje, forestillinger om sammenhængen mellem sygepleje og kvindelighed, sygeplejerskers forsøg på at opnå anerkendelse af sygeplejefaget som et selvstændigt fag, sygeplejeprocessens udvikling, udviklingen på uddannelsesområdet, sundhedsplejerskernes histore og meget mere.
I hvert kapitel præsenteres den metodiske og teoretiske tilgang til temaet indledningsvis, og i bogens sidste kapitel beskrives udvalgte historiske metoder mere dybdegående. Ud over at give et kalejdoskopisk indblik i sygeplejens og sygeplejefagets historie, kan bogen dermed også bruges som inspiration til, hvordan man kan arbejde med historieskrivning f.eks. i professionsbacheloropgaver, artikler, forsknings- og udviklingsprojekter.
Bogen henvender sig til studerende på sygeplejerskeuddannelsen og andre med interesse for sygeplejehistorie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Bydam (red.) / Stinne Glasdam
Sideantal: 308
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Tegnet af: Birgitte Lerche
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 205 mm
Højde: 251 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 875 g
Serie: Lærebog for sygeplejestuderende
Udgivelsesdato: 21 Apr 2008
Oplagsdato: 21 Apr 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717039636

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Sygepleje i fortid og nutid - historiske indblik Nyt Nordisk Forlag