Sundhedsret - for sygeplejersker - Lærebog for sygeplejersker

Vis stort billede
Sundhedsret - for sygeplejersker - Lærebog for sygeplejersker

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

>>Bogen er særdeles velskrevet og indeholder en grundig og kompetent fremstilling af en række centrale sundhedsretlige problemstillinger. Den er ikke alene velegnet som lærebog for studerende inden for det sundhedsvidenskabelige område, men kan også med stor nytte læses og anvendes som håndbog af alle, som interesserer sig for sundhedsretlige problemstililinger.<<
- Mette Hartlev, Ugeskrift for Retsvæsen, 2006.
Sundhedsret - for sygeplejerskergiver en grundig gennemgang af dansk lovgivning på sundhedsområdet. Bogens hovedsigte er en klargøring af de regler, der har relevans for sygeplejersker og andet sundhedspersonale i den daglige omgang med patienterne.
I bogens første del 'En juridisk referenceramme' er der fokus på nogle af de grundlæggende idealer og værdier, som sundhedslovgivningen er bygget op omkring, herunder værdighed, integritet, selvbestemmelse og retssikkerhed. Desuden gennemgås sundhedsrettens kilder.
Herefter falder bogen i tre dele om hhv. pligter, rettigheder og ansvar. I 'Pligter' rettes fokus mod den autoriserede sundhedsperson med gennemgang af bl.a. pligten til at udvise omhu og samvittighedsfuldhed, tavshedspligt, journalføringspligt samt kompetence og medhjælperbegrebet. I tredje del om 'Rettigheder' er patienten i centrum med beskrivelse af de vigtigste patientrettigheder. Afslutningsvis i fjerde del om 'Ansvar' gennemgås nogle af Sundhedsvæsenets instanser, herunder Sundhedsstyrelsen som faglig tilsynsmyndighed, Patientklagenævnet og Patientforsikringen.
Juraen er hele bogen igennem gjort levende og vedkommende med eksempler på afgørelser fra domstolene, Patientklagenævnet og Patientforsikringen.
Bogen er udviklet til brug i faget jura på sygeplejerskeuddannelsen, men er også relevant for sygeplejersker på efteruddannelse, færdiguddannede sygeplejersker samt andre sundhedsprofessionelle, som har brug for at orientere sig om dansk lovgivning på sundhedsområdet.
Ulla Hybel er cand.jur. og ph.d. i sundhedsret. Hun er ansat som jurist i Det Etiske Råd og har tidligere været ansat som lektor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet, hvor hun bl.a. underviste i faget sundhedsret. Hun har desuden undervist sygeplejersker og læger i forskellige sammenhænge samt skrevet bøger og artikler om sundhedsretlige emner.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulla Hybel
Sideantal: 232
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Jens Bydam,Stinne Glasdam,Ulli Zeitler
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 204 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 695 g
Serie: Lærebog for sygeplejestuderende
Udgivelsesdato: 20 Jun 2006
Oplagsdato: 20 Jun 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717036826

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Sundhedsret - for sygeplejersker - Lærebog for sygeplejersker Nyt Nordisk Forlag