Sundhedsfaglig ledelse

Vis stort billede Tilføj
Sundhedsfaglig ledelse

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

Sundhedsfaglig ledelse handler om ledelse i sund­hedsvæsenet med fokus på ledelse af sygepleje. Den genererer et billede af professionsorientet hospitalsledelse anno 2010.

Bogens første del indeholder teori om ledelse og tværfaglighed og bygger på forskningsbaseret viden om ledelse af sygeplejefaget. Anden del er erfaringsbaseret og bygger på fungerende lederes strategier og erfaringer med selvledelse, ledelse på afdelings- og afsnitsniveau, på oversygeplejerskeniveau, samt på specialistniveau. I tredje del behandles områderne selvledelse, ansvar og ledelse på tværs af del 1 og 2 med en teoretisk og filosofisk tilgang. Sundhedsfaglig ledelse adskiller sig fra rækken af danske ledelsesteoretiske bøger ved at have et professionsperspektiv, og den egner sig derfor til professionsbachelor- og mas­terstudier, hvor ledelse og selvledelse er en del af indholdet.

Bogens fokus på selvledelse er meget relevant for studerende i grunduddannelsen, hvor kompetencemålene omfatter at udvikle egne kompetencer, prioritere, koordinere og delegere sygepleje samt samarbejde tværfagligt.

Bogens redaktører har begge i hhv. 2006 og 2007 forsvaret ph.d.-afhandlinger om sygeplejefagets ledelsespraksis.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lisbeth Uhrenfeldt / Erik Elgaard Sørensen (red.)
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 171 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 573 g
Udgivelsesdato: 07 Feb 2011
Oplagsdato: 07 Feb 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712043867

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk