Obstetrik og gynækologi

Vis stort billede Tilføj
Obstetrik og gynækologi

550,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Obstetrik og gynækologier en lærebog til sygeplejestuderende, som både omfatter obstetrik og obstetrisk sygepleje samt gynækologi og gynækologisk sygepleje.
I den obstetriske del gennemgås det normale svangerskab og den normale fødsel og barselsperiode samt omsorgen for mor og barn igennem hele forløbet. Efterfølgende gennemgås sygdomme og komplikationer i forbindelse med svangerskab, barselsperiode og hos det nyfødte barn samt komplikationer og indgreb i forbindelse med fødsel.
Der er særskilte kapitler om amning og ernæring til syge og for tidligt fødte børn. Desuden belyses kulturforskelle og traditioner, som har betydning for forståelsen af og plejen til familier med anden etnisk baggrund.
Den gynækologiske del indledes med generelle kapitler om bl.a. genitalorganernes fysiologiske funktion, hormoner af betydning inden for gynækologien, gynækologiske undersøgelsesmetoder, den gynækologiske journal og gynækologisk sygepleje. Herefter følger kapitler om en række gynækologiske sygdomme og tilstande. Bogens sidste kapitler behandler emner, som relaterer sig til seksualitet og graviditet, herunder seksuelle overgreb, abort, ekstrauterin graviditet, infertilitet og kontraception.
Obstetrik og gynækologier pædagogisk tilrettelagt med mange cases, illustrationer og et indbydende layout. Bogen er skrevet af et forfatterteam bestående af sygeplejerskerne Helle Bowall, Dorthe Dessau og Helle Høstrup, jordemoder Dorte Taxbøl og speciallægerne Carsten Lenstrup og Lene Lundvall. Alle forfattere relaterer deres viden til faktiske forhold i det danske sundhedsvæsen, deres kliniske erfaring samt den nyeste viden inden for området.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helle Høstrup / Lene Lundvall / Carsten Lenstrup / M.Fl
Sideantal: 482
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 2
Tegnet af: Birgitte Lerche
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 206 mm
Højde: 256 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 1270 g
Serie: Lærebog for sygeplejestuderende.
Udgivelsesdato: 13 Dec 2004
Oplagsdato: 13 Dec 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717071322

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk