Mennesker med alkoholproblemer - Baggrund, belastning, behandling

Vis stort billede
Mennesker med alkoholproblemer - Baggrund, belastning, behandling

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

MENNESKER MED ALKOHOLPROBLEMER giver et indblik i alkoholproblemers baggrund, de belastninger der er forbundet hermed i forhold til sundhed og sygdom, og hvilke behandlingsmuligheder der eksisterer for mennesker med alkoholproblemer og deres familie.


Bogen, som er delt op i tre dele, er bygget op som en antologi med biddrag fra forskellige specialister indenfor området. Den første del beskæftiger sig med baggrunden for alkoholproblemers opståen, herunder den danske alkoholkultur og de fordomme, mennesker med alkoholproblemer ofte mødes med.
Anden del af bogen beskæftiger sig med de fysiske og psykiske belastninger, som et stort forbrug af alkohol medfører. Her beskrives bl.a. den neurofysiologiske afhængighed, psykisk komorbiditet og de følgevirkninger, der er forbundet med stort alkoholindtag.
Den tredje del omhandler de forskellige behandlingsmuligheder, mennesker med alkoholproblemer kan tilbydes, både i forhold til alkoholafhængighed og abstinenssymptomer. Denne del belyser endvidere nogle af de særlige udfordringer, der er i forhold til behandling af socialt udsatte med alkoholproblemer.
Bogen henvender sig til sundhedspersonale, der i deres arbejde møder mennesker med alkoholproblemer. Den kan også anbefales til studerende og undervisere indenfor professionsbacheloruddannelserne på sundhedsområdet samt sundhedsfaglige diplomuddannelser. Bogen vil ligeledes kunne anvendes indenfor mange andre professionsuddannelser, fx pædagog, socialrådgiver, lærer m.v.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nanna Kappel / (red.) / Bjarne Stenger Elholm / M.Fl
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 157 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 479 g
Udgivelsesdato: 18 May 2015
Oplagsdato: 18 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717042353

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Mennesker med alkoholproblemer - Baggrund, belastning, behandling Nyt Nordisk Forlag