Gerontologi - aldringen set i et biologisk, psykologisk, socialt og samfundsmæssigt perspektiv

Vis stort billede
Gerontologi - aldringen set i et biologisk, psykologisk, socialt og samfundsmæssigt perspektiv

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Interessen for aldringen eller hvordan man beholder "evig ungdom" er gammel, men de videnskabelige undersøgelser af aldringen er derimod af betydelig nyere dato.
Gerontologi er læren om aldringen. Perspektivet er tværvidenskabeligt og omfatter undersøgelser af aldringsprocessen og ældre mennesker ud fra en biologisk-, medicinsk-, humanistisk- og samfundsvidenskabelig synsvinkel.
Man er i dag rask og frisk længere end tidligere. Der tales engang imellem om den dobbelte aldring, idet der er tale om "yngre ældre" og "ældre ældre". Både de enkelte individer og samfundet stræber efter den gode aldring og et udskudt sygdomspanorama.
Hvornår begynder man at ældes - og hvilke faktorer fremmer henholdsvis udskyder aldringen? Hvad er en god aldring.
Bogen behandler de normale biologiske aldersforandringer og de psykologiske faktorer, der har betydning for, hvordan aldringen forløber. Der beskrives også vigtige begreber og teorier i forbindelse med socialgerontologien, og der relateres ligeså til den virkelighed, der er ældreomsorgens.
Bogen omhandler både de nuværende og de kommende ældregenerationer og ser de krav og ønsker, som fremtidens ældre forventes at have.
Bogen, som oprindelig er svensk, er oversat og bearbejdet efter danske forhold og dansk lovgivning inden for ældreomsorgen.
Gerontologi retter sig til studerende på de mellemlange videregående social- og sundhedsuddannelser, herunder sygeplejestuderende. Også uddannet personale, der i det daglige arbejder med og har ansvar for de ældre borgere, kan hente inspiration og viden i denne bog.
Ove Delin er overlæge ved det geriatriske afsnit på Universitetssygehuset i Lund og professor i geriatri ved Lunds Universitet. Bo Hagberg er adjungeret professor i psykologi ved Lunds Universitet og forskningschef ved Gerontologisk Centrum i Lund. Åke Rundgreen er "verksamhetschef" i geriatri ved Salgrenska Universitetssjukhuset/Östra og docent i geriatri ved Göteborgs Universitet. Gillis Samuelsson er docent i socialgerontologi og ansat ved Gerontologisk Centrum i Lund.
Grethe Haahr Christensen er sygeplejerske med længerevarende efteruddannelse i geriatri. Ansat som specialsygeplejerske med ledelsesfunktioner ved geriatrisk afsnit på Holbæk Sygehus, Medicinsk Center, Sygehus Vestsjælland.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gillis Samuelsson. / Åke Rundgren / Ove Dehlin / M.Fl
Sideantal: 327
Sprog: Dansk
Originaltitel: Gerontologi
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Grethe Haahr Christensen
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 173 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 694 g
Udgivelsesdato: 11 Sep 2001
Oplagsdato: 11 Oct 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712036678

Udgivelsesår

2001

Sprog

Dansk

Gerontologi - aldringen set i et biologisk, psykologisk, socialt og samfundsmæssigt perspektiv Gads Forlag