Didaktik og patientuddannelse - Sygeplejens pædagogiske felt

Vis stort billede
Didaktik og patientuddannelse - Sygeplejens pædagogiske felt

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Denne bog fokuserer på den pædagogiske dimension af sygeplejerskens virksomhedsområde, og tanken er at den både skal kunne tilføre de sygeplejestuderende den fornødne pædagogiske viden til brug for patientundervisning og -uddannelse og skal inspirere den erfarne underviser til yderligere refleksion over egne erfaringer med læring.
Bogens bærende ide er en forståelse af tilegnelse af nye kundskaber, færdigheder og holdninger finder sted, når patienten selv deltager aktivt i et ligeværdigt samarbejde med sygeplejersken.
Bogen giver en dybere indsigt i det pædagogiske felt, som sygeplejersker praktiserer i, og pædagogikens kompleksitet og råderum beskrives. Omdrejningspunktet er hele tiden patientundervisning og de forskellige pædagogiske teorier og tilgange belyses i forhold til, hvordan de kan bidrage til en forbedret undervisning af patienterne, hvad entendet er den er individuelle undervisning af den enkelte patient eller undervisning af patienter i grupper f.eks. i form af patientskoler, der er tale om.
Bogen er delt op i tre overordnede områder. den første del handler om forståelse for patientuddannelse, hvor bl.a. den pædagogiske filosofi i relationen mellem pædagogik og omsorg fremhæves. Den anden del af bogen omhandler didaktik og patientuddannelse ud fra en didaktisk model, og den sidste del omhandler sundhedspædagogik, patientskoler og sygeplejerskens hverdagslæring i forhold til kompetenceudvikling. Dette afsnit omtaler også læring i organisationer og det udviklingspotentiale, der ligger heri for sygeplejersken.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birgitte Huus Jensen / Susan Lejsgaard Christensen
Sideantal: 190
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 171 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 378 g
Udgivelsesdato: 05 Jan 2003
Oplagsdato: 05 Jan 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712038481

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Didaktik og patientuddannelse - Sygeplejens pædagogiske felt Gads Forlag