Sprogfag i forandring, 2. udgave

Vis stort billede
Sprogfag i forandring, 2. udgave

320,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Sprogfag i forandringhandler om undervisning i engelsk, tysk og fransk i grundskolen. Bogen omhandler sprogfagenes hvad og hvorfor, men også deres hvordan og sætter ikke mindst fokus på den ofte vanskelige omsætning af uddannelsespolitiske lovkrav og pædagogiske ideer til faktiske læringsprocesser i skolens praksisrum. Forfatterne tager afsæt i et funktionelt sprogsyn, hvor sprog ses som et middel til kommunikation, og hvor sprog og sprogtilegnelse ud fra et sociokognitivt læringssyn ses som processer og produkter af social interaktion mellem mennesker, der skaber kommunikation qua deres egen individualitet og i skiftende fællesskaber. Bogens kultursyn er dynamisk, hvor kultur forstås som noget, der skabes mellem mennesker i kraft af de globale medier, verdenshandel, omfattende turisme og international migration.
Sprogfag i forandring s kapitler omhandler: - Praksis, dvs. selve undervisningen - Almen fagdidaktik som også indeholder undervisningens metodelære, dvs. dels fagdidaktikken, som blandt andet omhandler valg af stof og indhold, og dels almendidaktikken, fx stoffets sværhedsgrad og relevans både i forhold til elevgruppen og den enkelte elev - Pædagogik som udtryk for undervisningsteori, dvs. metoder og refleksioner til at gøre undervisningen anderledes - Skolekultur som samlende udtryk for forhold mellem undervisning, didaktik og pædagogik
Bogens kapitler forholder sig alle til Fælles Mål 2009, og relationerne mellem de uddannelsespolitiske tekster, undervisnings- og læringsteorier og skolens praksisrum bliver løbende behandlet gennem bogen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Annette Søndergaard Gregersen (red.)
Sideantal: 365
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Samfundslitteratur
Bredde: 171 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 703 g
Udgivelsesdato: 03 Aug 2015
Oplagsdato: 03 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788759320662

Sprog

Dansk

Sprogfag i forandring, 2. udgave Samfundslitteratur