Som at være der selv - Den skrevne reportage i Danmark

Vis stort billede
Som at være der selv - Den skrevne reportage i Danmark

229,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Få inspiration og værktøjer til at arbejde med reportage som genre. Uanset om du er journalist, der ønsker ny inspiration, eller om du for første gang kaster dig ud i at sætte ord på dine oplevelser og observationer.
Hvad enten du læser om Berlin, Bombay eller Beldringe, fungerer den gode reportage som et tea­terstykke eller et stykke musik: Man glemmer nærmest alt andet omkring sig og bliver optaget af det, et andet menneske fortæller.
Der er ikke noget, der som ordene, der kan fascinere, inspirere og bringe os tæt på en virkelighed, vi ikke selv oplever. Gennem eksempler fra bl.a. Pernille Bramming, Lasse Ellegaard, Morten Sabroe og Stéphanie Surrugue viser bogen, hvordan den danske repor­tage taler til vores sanser, så vi hører, lugter, smager og mærker det samme som journalisten. Herudover kommer bidrag fra klassiske reportere som H.C. Andersen, Henrik Cavling og Herman Bang.
For selvom sproget har ændret sig siden H.C. Andersen og Herman Bang, fungerer den gode journalistiske reportage stadig ud fra de samme grundlæggende virkemidler i dag: Den gode reporter sætter ord på sin oplevelse med en præcision, så læ­seren oplever det, skribenten lige har oplevet, og så vi kommer så tæt på som muligt.
Bogen består af punktvise nedslag i den store danske skat af skrevne reportager gennem de seneste 300 år fra før ordet reportage overhovedet fandtes over genrens fødsel omkring år 1900, opblomstringen i 1960'erne og frem til i dag, hvor reportagen lever i bedste velgående.
Teddy Petersen er journalist og har arbejdet på bl.a. Weekendavisen og i Danmarks Radio. Han har været sproglig konsulent og undervist hos en række myndigheder og organisationer, programchef på TV Syd og forstander på Odder Højskole samt været lektor på i sproget i massemedierne på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. I dag er Teddy leder af Forlaget Ajour.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Teddy Petersen
Sideantal: 139
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 154 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 242 g
Udgivelsesdato: 28 Jun 2015
Oplagsdato: 28 Jun 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771185836

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Som at være der selv - Den skrevne reportage i Danmark Frydenlund