Prologos - Introduktion til græsk

Vis stort billede
Prologos - Introduktion til græsk

185,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

En introduktion til klassisk græsk, som det læses i gymnasiet og i anden begynderundervisning ved overgangen til det 21. århundrede.
Til forskel fra tidligere begynderbøger har PROLOGOS meget få konstruerede tekststykker. Erfaringer fra de sidste år latinundervisning har vist, at jo før man begynder på originaltekster, des mere tid får man til at arbejde med det, som må være det egentlige mål for studiet af de gamle sprog i gymnasiet: samspillet mellem sproglig kompetence og et solidt kendskab til den græske kultur.
PROLOGOS består af to dele:
1. Et indledende afsnit, hvor de allernødvendigste forudsætninger indlæres ved original og konstrueret tekst, øvelser og repetitioner.
2. En præsentation af forskellige litterære genrer ved kortere og længere prøver.
Ingen af ""hovednumrene"" i græskpensum er taget med; dem kan man læse i de eksisterende tekstudgaver. Tekstprøverne er tænkt som appetitvækkere og introduktioner til forskellige genrer og dialekter. Denne opbygning gør det muligt at forlade PROLOGOS og vende tilbage senere, når en ny forfatter skal introduceres.
Alle grammatiske henvisninger er til BASIS, og det er tanken at de to bøger skal følge hinanden fra første græsktime. Glosseringen er gennem hele bogen meget rigelig - i de første stykker fuldstændig og alfabetisk - og er placeret ved siden af teksten.
I andet oplag er der rettet trykfejl, og sine steder er der tilføjet en glose og en henvisning til BASIS.
Christian Gorm Tortzener cand.mag. i græsk og latin og underviser på Helsingør Gymnasium samt på Institut for Græsk og Latin på Københavns Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Chr. Gorm Tortzen
Sideantal: 224
Sprog: Mange
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 209 mm
Højde: 295 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 760 g
Udgivelsesdato: 02 Feb 1999
Oplagsdato: 02 Dec 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772894676

Sprog

Mange