NyS 42 - Dansk talesprog. Nydanske Sprogstudier Løssalg

Vis stort billede
NyS 42 - Dansk talesprog. Nydanske Sprogstudier Løssalg

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

NyS 42 - Dansk talesprog

Dette nummer af NyS er et temanummer om dansk talesprog med fokus på grammatik og forholdet mellem grammatik og fonetik.

På mange måder kan talesproget ses som primært i forhold til skriftsproget, og anerkendes også generelt som sådant inden for sprogvidenskaben: Det er den første måde at bruge sproget på vi lærer, det er den sproglige modalitet alle mennesker, med meget få undtagelser, behersker, og det er den form for sprog de fleste af os anvender mest. Samtidig anvendes det i de fleste tilfælde langt mere spontant og ureflekteret end skriftsproget idet det produceres under tidspres. Alligevel har der i sprogvidenskaben af mange forskellige grunde været tradition for at tage udgangspunkt i skriften når sprog og sprogbrug skal beskrives; dette gælder ikke mindst for grammatikkens vedkommende.

I de senere år er der dog sket en forskydning i sprogforskningen i retning af mere fokus på talesproget. Dette har da også afspejlet sig i en lang række bøger og artikler om dansk talesprog (herunder dansk anvendt i kombination med andre sprog) set ud fra et interaktions- eller samtaleanalytisk perspektiv, og dansk udtale er blandt andet blevet beskrevet i det forrige temanummer om dansk udtale (NyS 39). Derimod har forskningen i dansk talesprogs grammatik kun i begrænset omfang været præsenteret for et bredere publikum på dansk. Dette har NyS-redaktionen søgt at råde bod på ved indkaldelsen og udvælgelsen af artikler til dette nummer. Artiklerne fokuserer alle på fænomener der er særegne for talesproget eller i hvert fald hyppigere forekommende i talesproget end i skriftsproget.

NyS Nydanske Sprogstudier

NyS er et bredt og varieret tidsskrift om sprog og sprogvidenskab. Her kan du holde dig orienteret om de nyeste undersøgelser af dansk sprog og om udviklingen af sprogteorier generelt. I NyS udforskes alle sprogets aspekter. Tidsskriftet formidler klassisk sprogvidenskab som grammatik og pragmatik. Men sproget ses også gennem andre optikker som pædagogik, sociologi, filosofi og psykologi. Ud over de videnskabelige artikler indeholder hvert nummer af NyS anmeldelser af danske og centrale udenlandske udgivelser. NyS er et forum for både etablerede og kommende forskere; tidsskriftet formidler såvel erfarne forskeres arbejde som artikler udført af talentfulde studerende. Læserne er studerende eller undervisere i sprog – samt andre der ønsker at gå i dybden med sprog og sprogteori.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Janus Mortensen,Jan Heegård,Jann Scheuer,Marianne Rathje,Nicolai Pharao,Torben Juel Jensen,Tanya Karoli Christensen
Udgiver: Dansk Sprognævn
Bredde: 150 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 359 g
Serie: NyS
Udgivelsesdato: 17 Jul 2012
Oplagsdato: 17 Jul 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788789410425

Udgivelsesår

1970

Sprog

Dansk

NyS 42 - Dansk talesprog. Nydanske Sprogstudier Løssalg Dansk Sprognævn