Kognitiv semiotik - En antologi om sprog, betydning og erkendelse

Vis stort billede Tilføj
Kognitiv semiotik - En antologi om sprog, betydning og erkendelse

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En grundbog med oversættelser af nyklassiske, udenlandske artikler og nye tekster skrevet af danske forfattere. Bogens emne er "menneskets kognition", dvs. dets evne til at begribe og kategorisere sin omverden meningsfuldt og at give dette udtryk i ord.
KOGNITIV SEMIOTIK er unik i både dansk og international sammmenhæng. For første gang nogen sinde er i ét værk samlet centrale tekster af de amerikanske forfattere, som op gennem 1980erne og 1990erne er blevet kendt som repræsentanter for den kognitive lingvistik eller kognitive semantik. Der er tale om lingvister, filosoffer og litterater som George Lakoff, Mark Turner, Gilles Fauconnier, Ron Langacker og Len Talmy. Alle forskere, der har besøgt landets universiteter flere gange, og som de seneste fem-ti år har været gjort til genstand for stadig stigende opmærksomhed både i det akademiske miljø og i offentligheden generelt.
Side om side med den amerikanske skole inden for kognitionsforskningen - som har dybe rødder i den kontinentale fænomenologi - præsenteres en række europæiske og danske semiotikeres bidrag til en betydningsteori på kognitivt grundlag. En betydningsteori, som søger at forklare den sproglige betydningsdannelse (selv grammatik!) med henvisning til menneskets overordnede evne til at strukturere og organisere sine erfaringer. De danske og europæiske bidragydere har enten sideløbende eller endda før deres amerikanske kolleger udviklet beslægtede tanker og teorier om betydningsstrukturernes forankring i en omverdensforståelse og bredere i en erfaring af og interaktion med den fremtrædende verdens strukturer. Bogen har dermed også til hensigt at bringe disse traditioner i dialog med hinanden og at give danske læsere mulighed for at sætte sig ind i de forskellige teorier, perspektivere dem med hinanden og vurdere deres styrker og mangler.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 637
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Illustreret af: Peer Bundgård¤Jesper Egholm¤Martin Skov
Fagredaktør: Peer Bundgård,Martin Skov,Jesper Egholm
Udgiver: Haase
Bredde: 172 mm
Højde: 242 mm
Dybde: 43 mm
Vægt: 1070 g
Udgivelsesdato: 30 Jan 2003
Oplagsdato: 31 Aug 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788755911697

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Kognitiv semiotik - En antologi om sprog, betydning og erkendelse Haase