Gauguin - Tekster og billeder til franskundervisningen

Vis stort billede
Gauguin - Tekster og billeder til franskundervisningen

152,50 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Paul Gauguin ofrede kompromisløst familieliv, social status og helbred for at nå sine kunstneriske mål. Hans liv var derfor præget af rastløs søgen og konstante opbrud. Kun i de første ti år af sit ægteskab med den danske Mette Gad levede han en borgerlig tilværelse. Resten af livet drog han fra sted til sted, indtil han slog sig ned I Polynesien. Her - fjernt fra den vestlige civilisation - forsøge han at udleve sine drømme om det sande liv i pagt med naturen, og her nåede hans kunst sit højdepunkt.
De menneskelige omkostninger var imidlertid enorme, så han liv og levned kan give anledning til mange samtaler om eksistentielle spørgsmål.
Bogens tekster er sammensat dels af uddrag af Gauguins breve til Mette Gad, til venner og andre kunstnere dels afsnit fra hans selvbiografiske bøger Avant et Après og NoaNoa.
Bogen er beregnet til franskundervisningen i gymnasiet og tilsvarende uddannelser. Den kan anvendes efter omkring 300 timers franskundervisning.
Bogen giver mulighed for tværfagligt samarbejde mellem fransk og billedkunst. At inddrage billedkunst i sprogundervisningen giver undervisningen en dimension, som sædvanligvis først tilgodeses ved læsning af litterære tekster af høj sværhedsgrad.
Sammen, har forfatterne tidligere udgivet Vincent, breve og billeder i franskundervisningen og Treize tableaux français au Musée d'Ordrupgaard.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Paul Gauguin / Marie-Alice Séférian
Sideantal: 111
Sprog: Fransk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Søren Hansen
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 172 mm
Højde: 215 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 344 g
Udgivelsesdato: 21 Nov 2006
Oplagsdato: 21 Nov 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717069800

Udgivelsesår

2006

Sprog

Fransk

Gauguin - Tekster og billeder til franskundervisningen Nyt Nordisk Forlag