Fransk Fonetik

Vis stort billede
Fransk Fonetik

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Fransk fonetikindeholder en kortfattet fremstilling af fransk fonetik.
Bogen adskiller sig fra andre bøger om fransk fonetik ved, at der medfølger en lyd-cd med indtalinger af bogens eksempler og tekster. Et symbol viser, hvilke eksempler og tekster der kan høres på cd'en.
Indholdet omfatter udtalen af de franske lyde, et systematisk afsnit om forholdet mellem skrift og lyd i fransk samt separate afsnit om de særlige fænomener i fransk udtale. Fransk udtale forklares med mange eksempler og ved sammenligning med dansk udtale.
Bogen er beregnet for liniefagsundervisningen i fransk på lærerseminarierne, handelshøjskolernes franskundervisning samt bacheloruddannelsen i fransk på universiteterne, men kan i øvrigt bruges af alle med interesse for fransk udtale.
Nina Hauge Jensener cand.mag. i fransk og lingvistik og undervisningsassistent ved Romansk Institut på Aarhus Universitet og Institut for Sprog og Internationale Studier på Aalborg Universitet. Klik på de understregede ord for at høre en prøve. De franske eksempler er indtalt af Michel Fournier. Nasalvokalerne
Der findes ikke nasalvokaler på dansk. Det sværeste er normalt ikke at udtale en fransk nasalvokal korrekt, men at skelne nøjagtigt mellem de tre (evt. fire), der findes (se også side 58). Der er én fortungenasalvokal: / / og to bagtungenasalvokaler: / õ / og / /. Forskellen mellem de to bagtungevokaler er, at den første udtales med rundede læber, den anden med urundede. Dvs. der bør være tydelig nasalvokalforskel på ord som lent og long . Bemærk, at i de danske låneord fra fransk som balkon eller kompagni har vi på forskellige måder ændret udtalen, så den passer til danske regler, nemlig ved at udtale vokalen efterful gt af / /, / n / eller / m /. Pas på ikke at overføre denne vane til fransk. Det er særlig svært i ord, som findes på begge sprog. Eks.: compromis/kompromis .
Øv dig i forskellen mellem nasalvokalerne i denne sætning, hvor alle fire nasalvokaler er forskellige (hvis man skelner mellem fire):
un bon vin blanc .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nina Hauge Jensen
Sideantal: 161
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gyldendal
Bredde: 175 mm
Højde: 247 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 518 g
Udgivelsesdato: 24 May 1999
Oplagsdato: 24 May 1999
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788700383845

Udgivelsesår

1999

Sprog

Dansk